Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'prebacuje krivnju'

Matea Janković odgovara dr. Kolaku: 'Babice su sve čule i vidjele. Neka svjedoče'

Matea Janković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
06.03.2016.
u 22:19

"Svoje ću reći na sudu. Glavni mi je cilj da mu oduzmu licenciju"

Izrečene tvrdnje vinkovačkog liječnika Nikole Kolaka u današnjem Večernjem listu, o tome što se događalo kada je prilikom porođaja 30. siječnja ove godine u rađaonici Opće županijske bolnice Vinkovci Matea Janković (24) rodila mrtvo dijete, Mateu nisu previše iznenadile.

Preko toga se ne prelazi

– Iskreno, i očekivala sam takvo što. Pa on je u tri dana moga boravka u bolnici tri puta mijenjao priču. Sada pokušava krivnju prebaciti na babice i doktora koji me je ujutro primio u bolnicu.

To je u svakom slučaju nekorektno s njegove strane – rekla je Matea.

Tvrdi kako liječnikove tvrdnje da nije znao o njenoj bolesti i prijašnjem pobačaju ne stoje jer je cijela dokumentacija bila na stolu, a sve je pisalo i u trudničkoj knjižici koju je kao dokaz koristio i inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja. Usto, prema njenim riječima, ono što je dr. Kolak kazao i patološki nalaz ne poklapaju se.

– Kakav je to on pokret bebe mogao vidjeti kada je rečeno da je dijete rođeno mrtvo. Izvrće i riječi moga oca koji mu nije prijetio. I dalje stojim iza svega što sam rekla i to je jedina istina.

On je glavni i najveći krivac za smrt moga djeteta i za sve što sam proživjela u rađaonici.

I sam je rekao da on odgovara za sve što se događa u rađaonici. Dokumenti sve potvrđuju, a babice su te koje su i čule i vidjele njegov odnos prema meni. Neka samo postupe po svojoj savjesti i kažu kako se odnosio prema meni, što je govorio i na koji način – kaže Matea.

Pita se i što je s tvrdnjama drugih žena koje se javljaju i iznose svoja iskustva s dr. Kolakom te kako to da nema pritužbi na ostale liječnike, nego samo na njega. Drago joj je što su o cijelom slučaju i inspektori Ministarstva zdravlja svoje rekli, i njima je, kako kaže, sve jasno iz viđenoga u dokumentima.

Priznaje da ju je pozitivno iznenadila brzina inspekcije. To je trenutačno zadovoljava, ali očekuje i brzu reakciju DORH-a, pravdu i na sudu.

– Sve svoje reći ću na sudu. Moj osnovni cilj je da mu se uzme liječnička licencija jer takva osoba ne zaslužuje da radi kao liječnik. Kada bi mu Komora uzela licenciju, od suda bih možda i odustala. I on i slični moraju znati da se preko nekih stvari ne prelazi samo tako – ističe Matea napominjući kako bi i njen slučaj završio samo s usmenim prigovorima da uz nju nije stao njen otac i obitelj.

Najavljuje i da neće odustati od cilja da rodi dijete, ali da je, za razliku od prvih dana, kada je rekla da više nikada neće kročiti u vinkovačku bolnicu, sada spremna ipak roditi tamo.

Nisu svi poput njega

– Želim na taj način dokazati da nisu svi kao dr. Kolak. Žao mi je što je cijela bolnica sada na lošem glasu jer to nije tako.

Tamo je velika većina izvrsnih liječnika, sestara, babica i ja to želim dokazati – zaključila je Matea Janković.

>> Liječnik mi je u prolazu hladno dobacio: Dijete ti je umrlo...

>> 'Sada mi je još i teže jer se pokazalo da mi je dijete umrlo zbog greške u bolnici'

Komentara 78

MK
mkoturic
03:47 07.03.2016.

Boze moj dragi prije 15 god taj doctor mi je jos malo unistio zivot morala sam pobaciti nakon krvarenja on mi je mislio sve otkloniti ... Hvala dragom Bogu dolazi doktor rodom iz Bosnjaka i on ima drugo misljenje danass imam curicu 14 god staru Hvala Bogu... Neznam sta reci ali mislim da je bahat i da nezna dobro procjeniti stanje trudnice mozda grijesim ali imala sam gadno iskustvo zalim majku to je veliki sok.....

TH
than
00:47 07.03.2016.

Nista cudno.... Zena mi otisla neki dan na hitnu.... Glavni doktor cita novine, a mladji koji uci pogadja... I onda odvali u subotu navecer da ode kod svoga doktora da prepise tablete i dodje kod njega na kontrolu za 2 dana, a gle cuda, njen lijecnik ne radi do ponedjeljka.... Cjepiva protiv tetanusa nemaju u bolnici na hitnoj.... Odnosno kratki su, pa, ako krene.... Zdravstvo nam je u q..... Mozda bolje da omoguce kupovinu antibiotika slobodno, pa da se ljudi sami lijece... Svi mi se vise gade....

KO
komilica
07:09 07.03.2016.

ma sigurno sve te žene lažu a on je nevin. jedan pravi primjer doktora koji to nije. trebao je biti vetrinar jer životinje ne pričaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije