Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od liječnika

Dr. Hatu na preglede u Slunj dolaze iz Siska, Like, s Raba...

hat
ivona škalamera/VLM
10.08.2010.
u 15:23

Priznati stručnjak iz Zagreba otvara im vrata tamošnjih klinika, posjećuje ih u bolnicama i prati njihov oporavak.

Uglednom i priznatom radiologu mr. sci. Josipu Hatu, zaposlenom u KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu, Slunj je bio samo usputno odredište na putu prema Jadranu. Međutim, to se promijenilo 2004. godine kada je kao specijalist radiologije dva puta mjesečno počeo dolaziti u slunjski Dom zdravlja. 

Predložile ga tri udruge 

Njegov predan rad u ranom dijagnosticiranju i brzom liječenju bolesti prepoznali su brojni stanovnici Slunja, zahvaljujući kojima je sada dobio javno priznanje grada. Predložile su ga čak tri udruge, umirovljenika, branitelja i civilnih invalida rada te Dom zdravlja. 

– Pacijenti su ga izvrsno prihvatili. Ne samo što pregleda sve koji taj dan dođu, nego i što su im nakon dijagnostike na našoj radiologiji otvorena vrata svih zagrebačkih klinika. Dr. Hat vodi brigu o svim svojim pacijentima, posjećuje ih u bolnici nakon operacijskog zahvata i prati njihov oporavak. Veliki je humanitarac koji je iskočio iz redovitih, strogo poslovnih okvira. Naši su pacijenti to prepoznali i javnim priznanjem mu se barem malo odužili. I mi smo kao ustanova vrlo ponosni što s pacijentima radi takav stručnjak – kazala je ravnateljica slunjskog Doma zdravlja Ivanka Magdić. Sukladno ugovoru s HZZO-om o izvanbolničkoj specijalizaciji, u Slunj dolaze još četiri liječnika, tri iz Zagreba i jedan iz Karlovca. No, pacijenti koji u Slunj na radiologiju stižu iz Siska, Like pa čak i s Raba, složni su da se baš dr. Hat malo "izdignuo" iznad svojih kolega. Mnogi kažu da se upravo zahvaljujući njemu i brzoj dijagnostici Slunjem danas šeće najmanje stotinu nekad teško bolesnih osoba.

 Uvijek dolazi i supruga 

– Veliko mi je zadovoljstvo dolaziti u Slunj. Upoznao sam tu mnoge osobe i jednostavno sam zavolio ovaj kraj. Sa mnom uvijek dolazi i supruga Sanja, koja piše nalaze. Drago mi je što su pacijenti prepoznali kvalitetu našega rada – kazao je dr. Josip Hat, koji je javno gradsko priznanje primio u društvu supruge Sanje i kćeri Ive, arhitektice. Druga kći Koraljka je liječnica.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doublebubble
16:01 10.08.2010.

Bravo, doktore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije