Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC zagreb

Dr. Giljević: Čast mi je da je Upravno vijeće odabralo mene

'03.12.2009., Zagreb - Zlatko Giljevic, dr. med, internist-endokrinolog s KBC-a Zagreb, u ambulanti za osteoporozu.  Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
02.07.2012.
u 20:00

Novi ravnatelj KBC-a Zagreb doc. Zlatko Giljević ravnateljsku će palicu preuzeti do kraja tjedna, snimiti stanje pa djelovati

Novi je ravnatelj KBC-a Zagreb, kao što se danima prije njegova izbora nagađalo, internist Zlatko Giljević, liječnik s Odjela ministra Rajka Ostojića i njegov školski kolega. Izabran je u petak ujutro jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća bolnice. Kako bi stekao uvjete za tu poziciju, dr. Giljević nedavno je postao docent, a bivši ravnatelj KBC-a akademik Željko Reiner ravnateljsku će mu fotelju, doznajemo, predati do kraja tjedna. Do tada novi ravnatelj ne želi govoriti o planovima ili načinu na koji planira voditi najveću bolnicu u zemlji.

– U ambulanti sam, radim s pacijentima – rekao je Giljević. Čast mu je, kaže, da je između dva dekana i akademika UV odabrao baš njega.

– Nakon primopredaje moram najprije snimiti stanje u bolnici – poručio je.

Podsjetimo, nakon izbora očekivalo se da će ravnatelj Rebra biti ugledni esdepeovac prof. Josip Paladino. To se nije dogodilo jer su mu, govorka se, u stranci zamjerili što se njegovo ime našlo na popisu donatora Milana Bandića tijekom predsjedničke kampanje, popisu za potporu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, a neki su smatrali i da je prestar za tu funkciju. A mandat uskoro istječe i ravnatelju KB-a Dubrava, hadezeovcu Milanu Kujundžiću. Kao najizgledniji kandidat spominje se kirurg s Rebra i esdepeovac dr. Dragan Korolija Marinić. Njemu su dosad izmaknula mjesta Ostojićeva zamjenika, ali i ono predsjednika UV-a HZZO-a. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

SO
sotokuco
21:55 02.07.2012.

Ne znam o doktoru ništa, i možda nije pošteno da komentiram i sudim, ali, mora biti svijestan da ga je politika odabrala, i kada dođe neka druga politika, morati će napustiti to mjesto. Osobno, kao čovjek čovjeku, želim puno uspjeha na dužnosti, na korist svih pacjenata Rebra, među kojima su bili i moji najmiliji.

TR
trn169
09:40 03.07.2012.

Poštovani dr. Giljević, čestitam na unapređenju!

DO
Dodatak
18:08 03.07.2012.

Ovaj radi u privatnoj klinici Svjetlost. Inače Serv. Dabome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije