Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dr. Giljević: Čast mi je da je Upravno vijeće odabralo mene

Novi ravnatelj KBC-a Zagreb doc. Zlatko Giljević ravnateljsku će palicu preuzeti do kraja tjedna, snimiti stanje pa djelovati
02. srpnja 2012. u 20:00 3 komentara 799 prikaza
'03.12.2009., Zagreb - Zlatko Giljevic, dr. med, internist-endokrinolog s KBC-a Zagreb, u ambulanti za osteoporozu.  Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'

Novi je ravnatelj KBC-a Zagreb, kao što se danima prije njegova izbora nagađalo, internist Zlatko Giljević, liječnik s Odjela ministra Rajka Ostojića i njegov školski kolega. Izabran je u petak ujutro jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća bolnice. Kako bi stekao uvjete za tu poziciju, dr. Giljević nedavno je postao docent, a bivši ravnatelj KBC-a akademik Željko Reiner ravnateljsku će mu fotelju, doznajemo, predati do kraja tjedna. Do tada novi ravnatelj ne želi govoriti o planovima ili načinu na koji planira voditi najveću bolnicu u zemlji.

– U ambulanti sam, radim s pacijentima – rekao je Giljević. Čast mu je, kaže, da je između dva dekana i akademika UV odabrao baš njega.

– Nakon primopredaje moram najprije snimiti stanje u bolnici – poručio je.

Podsjetimo, nakon izbora očekivalo se da će ravnatelj Rebra biti ugledni esdepeovac prof. Josip Paladino. To se nije dogodilo jer su mu, govorka se, u stranci zamjerili što se njegovo ime našlo na popisu donatora Milana Bandića tijekom predsjedničke kampanje, popisu za potporu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, a neki su smatrali i da je prestar za tu funkciju. A mandat uskoro istječe i ravnatelju KB-a Dubrava, hadezeovcu Milanu Kujundžiću. Kao najizgledniji kandidat spominje se kirurg s Rebra i esdepeovac dr. Dragan Korolija Marinić. Njemu su dosad izmaknula mjesta Ostojićeva zamjenika, ali i ono predsjednika UV-a HZZO-a. 

 

PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN
Detalji drame u obitelji Štimac: Sinu Luki nestalo je novca za biznis u Abu Dhabiju
PBZ
#ostanidoma i dalje
Koje nove navike ćemo zadržati u narednim mjesecima kako bi sačuvali zdravlje
  • sotokuco:

    Ne znam o doktoru ništa, i možda nije pošteno da komentiram i sudim, ali, mora biti svijestan da ga je politika odabrala, i kada dođe neka druga politika, morati će napustiti to mjesto. Osobno, kao čovjek čovjeku, želim puno uspjeha ... prikaži još! na dužnosti, na korist svih pacjenata Rebra, među kojima su bili i moji najmiliji.

  • trn169:

    Poštovani dr. Giljević, čestitam na unapređenju!

  • Dodatak:

    Ovaj radi u privatnoj klinici Svjetlost. Inače Serv. Dabome.