Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi kamen spoticanja na desnici
Povratak na članak

DP članovima o referendumu za euro: Ne odazivajte se na pozive Suverenista

"DP podupire pravo građana na neposredno izjašnjavanje, no nema potrebe da se očitujemo o inicijativi jer Suverenisti nikada nisu formalno zatražili našu potporu", kaže Ivan Penava

Komentari 21

DU
Deleted user
03:38 26.10.2021.

Gdje je to tocno Penava rekao clanovima da se "ne odazivaju na pozive Suverenista"? "Nema potrebe da se očitujemo o inicijativi" znaci da se DP nece iznjasnjavati o temi dok ih suverenisti za to ne pitaju... a clanovima se daje sloboda da glasaju (ili ne glasaju) kako zele. Jadna propaganda i sijanje razmirica i to u jos u "premium" izdanju (tj. placas da bi citao propagandu).

VL
DU
Deleted user
23:04 25.10.2021.

Naslov šumom, tekst drumom... Sada su i obične vijesti 'premijum'.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
23:18 25.10.2021.

Odoh ja sutra to potpisati. Nisam ekonomist pa ne znam sve moguće posljedice ove ili one odluke ali to je u ovoj priči drugotno. Ono što je u ovoj priči prvotno je imamo li mi pravo odlučivati o referendumu. Ako pristanemo na neku valutu koja nije isključivo hrvatska valuta, to znači da je ovo odluka kojom se dijeli već ionako podijeljeni suverenitet. A takve odluke se moraju donositi na referendumu. Dakle, potpisat ću da imamo pravo na referendum a ako do toga dođe onda ću se detaljno informirati o svim prednostima ali i nepogodnostima jedne takve odluke te dobro odvagati i tek tada donijeti odluku.

VL
MI
miomondo_
22:52 25.10.2021.

Tvorevina vam se raspala, slusala sam komesarcine gore u Briselu, neke prdonje u stranim medijima, vele da ako ne uspiju okupirati Poljsku, Madjarsku i ove zemlje sto im se opiru, a svi im se opiru, da onda nema smisla da postoji EU-ropska unija. Priznali sami da je tako. Kao i sto jeste tako, oni nemaju nikakvoga smisla da postoje, osim ako ne zele raditi ono sto je Hilter radio, okupirati i porobiti tudje zemlje i narode, a to im nece proci bez rata u Europi, nije nikome pa nece ni njima.

VL
GO
goran2hr
19:37 27.10.2021.

Prvo pa - autogol. Ukoliko je ova Penavina izjava istina, onda je to teža budaleština. DP se također (valjda) protivi uvođenju eura i ovaj referendum je jedina i posljednja šansa da se to odgodi. I ako već zbog političke gluposti i taštine, ne žele taj referendum podržati, a ono, mogli su barem šutjeti. Također, ako nisu za referendum, a "protive" se uvođenju eura, pa što oni (DP) nude kao alternativu? Tim prije što upravo sada HDZ-SDP koordinacija radi na "uvođenju reda" po pitanju referenduma, tj. trajnom onemogućavanju budućih narodnih referenduma. Šanse za referendum su ionako male, jer protiv referenduma su najveće stranke, EU, mediji, a na kraju naći će HDZ opet nekog "Kušćevića", da "prebroji" potpise. I onda se tu još javi DP sa ovom nebulozom?! I dalje, Suverenisti i DP su ideološki srodne stranke i sa kome DP misli ubuduće surađivati, ako ne sa Suverenistima i Vidović Krišto? Možda HDZ i SDSS? Ako je prijedlog dobar za hrvatski narod - treba ga podržati. Svojedobno je ŽZ sakupljao potpise za zapravo dobru stvar - ukidanje državnog financiranja stranaka - tj., mehanizam kojim se HDZ i SDP održavaju na vlasti. I tada je izostala potpora domoljubno desnih stranaka, jer je iza toga stajao ŽZ. A radilo se o zapravo dobrom prijedlogu. DP-ovci, ovo su potpisi za referenduma, a ne potpisi za učlanjenje u Suvreniste, Netko tko za sebe tvrdi da je domoljubni desničar, a pokušava minirati ovaj referendum - taj je HDZ krtica.

VL
Avatar spin
spin
01:35 26.10.2021.

Bolje da je šutio i odluku prepustio savjesti birača i članova DP-a. Ide Škorinim stopama.

VL
Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
22:35 25.10.2021.

fino nam ga udbica metnula. raspudic na jednu stranu, hasanbegovic na drugu stranu. sdpovci u mozemo, a ostatak sdpa u koaliciju sa hdzetom. u svakom slucaju, penava nije dorastao radi boric, jedino raspudic i hasanbegovic, ali eto tak nam udbica slozila pa je jedan tam, drugi sim. u svakom slucaju, raspudic kao politicar je pomalo cringe, dakle hasanbegovic.

VL
SE
Serdar222
04:53 27.10.2021.

Referenduma biti neće, euro dobrodošao, možda je to prilika da se pomaknemo sa europskog dna.

VL
SE
senior12
22:54 25.10.2021.

Te fore da će HDZ s bilo kom sa desnice - malo morgen. Dobro da je tako, HDZ je jedna antifašistička stranka, i uz SDSS nas može daleko progurati. Zar nije lijepo vidjeti kako se vrh naše politike zajedno slika u Brezovici, pokazujući time da smo zrela nacija od dva naroda. Još kad se zabrani sramotni pozdrav ZDS, onda možemo reći da smo na pravim tekovinama stabilne budućnosti.

VL
Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
22:30 25.10.2021.

DP članovima o referendumu za euro: Ne odazivajte se na pozive Suverenista nego se držite uputa naših idola is Saveza domoljubnih Balkanista.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.