Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Doznajemo: Bojan Glavašević bit će drugi na listi Dalije Orešković

S Orešković se dogovorio i Tomislav Žagar, još jedan bivši SDP-ovac koji je nakon izlaska iz SDP-a bio dio saborskog Kluba Mosta da bi na kraju prešao u Klub nezavisnih u kojemu je i Bojan Glavašević. Na listi će, doznajemo, biti i član predsjedništva stranke Start Duje Prkut kao i članica vodstva i odvjetnica Nicole Kwiatkowski
21. ožujka 2019. u 21:17 52 komentara 2617 prikaza
Dalija Orešković
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Bojan Glavašević, bivši SDP-ovac koji je iz te stranke izišao ovo ljeto nezadovoljan situacijom u njoj i načinom na koji je vodi Davor Bernardić, dogovorio se s Dalijom Orešković i za EU izbore naći će se na listi njezine stranke Start. Kako doznajemo, listu bi navodno trebala nositi sama Dalija Orešković dok će Glavašević vjerojatno biti na visokom drugom mjestu i vrlo je izgledno, osvoji li lista mandat, da će ući u EU parlament. Da ide na listu potvrdio nam je i sam Glavašević.

Dalija Orešković ZAGREBAČKI MANHATTAN Dalija Orešković uputila pismo Bandiću: 'Zaustavite sve pregovore'

– Od samog početka političkog angažmana Dalije Orešković podržavao sam njezine ideje i smatram da će njezina stranka činiti jezgru novog progresivnog bloka koji će na idućim parlamentarnim izborima biti svjetionik za građansku naprednu Hrvatsku. Ova kandidatura je znak moje pune podrške i vjerujem da ćemo uspjeti – kazao je Glavašević.

No nije Glavašević jedini bivši SDP-ovac na listi Starta koja se ovih dana brusi te bi uskoro trebalo biti poznato i svih dvanaest imena koje misle ponuditi biračima. S Orešković se dogovorio i Tomislav Žagar, još jedan bivši SDP-ovac koji je nakon izlaska iz SDP-a bio dio saborskog Kluba Mosta da bi na kraju prešao u Klub nezavisnih u kojemu je i Bojan Glavašević. Na listi će, doznajemo, biti i član predsjedništva stranke Start Duje Prkut kao i članica vodstva i odvjetnica Nicole Kwiatkowski koja je u slučaju Franak dobila spor protiv osam najvećih banaka u RH u prvoj kolektivnoj tužbi.

Pogledajte naš razgovor s Dalijom Orešković:

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • orao21:

    Ta stranka je freak show i mjesto za zbrinjavanje toksičnog ljudskog smeća.

  • Muncimir:

    Dalija je po zanimanju očigledno skupljačica smeća koje želi isto reciklirati u novo ali ipak smeće ostaje smeće.

  • drazen96:

    Može biti i prvi na listi za pripizdinu.