Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU izbori

Doznajemo: Bojan Glavašević bit će drugi na listi Dalije Orešković

Dalija Orešković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
21.03.2019.
u 21:17

S Orešković se dogovorio i Tomislav Žagar, još jedan bivši SDP-ovac koji je nakon izlaska iz SDP-a bio dio saborskog Kluba Mosta da bi na kraju prešao u Klub nezavisnih u kojemu je i Bojan Glavašević. Na listi će, doznajemo, biti i član predsjedništva stranke Start Duje Prkut kao i članica vodstva i odvjetnica Nicole Kwiatkowski

Bojan Glavašević, bivši SDP-ovac koji je iz te stranke izišao ovo ljeto nezadovoljan situacijom u njoj i načinom na koji je vodi Davor Bernardić, dogovorio se s Dalijom Orešković i za EU izbore naći će se na listi njezine stranke Start. Kako doznajemo, listu bi navodno trebala nositi sama Dalija Orešković dok će Glavašević vjerojatno biti na visokom drugom mjestu i vrlo je izgledno, osvoji li lista mandat, da će ući u EU parlament. Da ide na listu potvrdio nam je i sam Glavašević.

– Od samog početka političkog angažmana Dalije Orešković podržavao sam njezine ideje i smatram da će njezina stranka činiti jezgru novog progresivnog bloka koji će na idućim parlamentarnim izborima biti svjetionik za građansku naprednu Hrvatsku. Ova kandidatura je znak moje pune podrške i vjerujem da ćemo uspjeti – kazao je Glavašević.

No nije Glavašević jedini bivši SDP-ovac na listi Starta koja se ovih dana brusi te bi uskoro trebalo biti poznato i svih dvanaest imena koje misle ponuditi biračima. S Orešković se dogovorio i Tomislav Žagar, još jedan bivši SDP-ovac koji je nakon izlaska iz SDP-a bio dio saborskog Kluba Mosta da bi na kraju prešao u Klub nezavisnih u kojemu je i Bojan Glavašević. Na listi će, doznajemo, biti i član predsjedništva stranke Start Duje Prkut kao i članica vodstva i odvjetnica Nicole Kwiatkowski koja je u slučaju Franak dobila spor protiv osam najvećih banaka u RH u prvoj kolektivnoj tužbi.

Pogledajte naš razgovor s Dalijom Orešković:

Komentara 52

BU
Budak
21:48 21.03.2019.

Ta stranka je freak show i mjesto za zbrinjavanje toksičnog ljudskog smeća.

MU
Muncimir
21:55 21.03.2019.

Dalija je po zanimanju očigledno skupljačica smeća koje želi isto reciklirati u novo ali ipak smeće ostaje smeće.

DR
drazen96
22:01 21.03.2019.

Može biti i prvi na listi za pripizdinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije