Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Doživjeti Ludbreg u jednome danu, od Krvi Kristove do vina

'ludbreg_nnn_var_300610'
''
30.06.2010.
u 17:35

Manifestacija počinje u subotu, a trajat će od 17 do 22 sata, a pripremit će se tradicionalni Novinarski kotlić.

Poznato je da zbog Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg svake godine hodočaste tisuće i tisuće vjernika, no gradska vlast želi da oni dolaze cijele godine, a ne samo tijekom manifestacije Deset dana Svete Nedjelje. U Ludbregu ima mnogo toga što vrijedi vidjeti, od rimskih iskopina i dvorca Batthyany do vinske ceste, pa se hodočasnicima koji dođu u Ludbreg želi pružiti nešto više.

Atraktivni sadržaji

– Dogovaramo se s Crkvom da se monstranca, relikvijar u obliku pokaznice, ukrašen draguljima i dragim kamenjem, u kojoj se čuva Presveta Krv Isusova, izloži na jednom mjestu. Monstranca bi bila smještena u specijalnoj kapsuli, koja bi se u određenim terminima otvarala, kako bi se vjernici mogli pokloniti i doživjeti to Čudo. Kada to riješimo, a na dobrom smo putu, predstavit ćemo javnosti program kako se može doživjeti Ludbreg u jednom danu, povezujući sve naše atraktivne turističke sadržaje – kaže ludbreški dogradonačelnik Božidar Hajsok. Ludbreška gradska vlast osmislila je i manifestaciju kojom u grad tijekom ljeta želi privući što više posjetitelja. Riječ je o Cajnger placu, kojim se subotom popodne želi oživiti Trg svetog Trojstva.

– Riječ je o gospodarskoj, turističkoj i sportskoj manifestaciji. Ludbreški poduzetnici i obrtnici imat će besplatna izlagačka mjesta na kojima će predstaviti svoje proizvode, a prijavilo ih se tridesetak – ističe B. Hajsok.

Manifestacija počinje u subotu, a trajat će od 17 do 22 sata. Pripremit će se tradicionalni Novinarski kotlić, kratak prigodni program malih kuhara dječjeg vrtćai Iskrica, igraonica i likovna radionica dječjeg vrtića Radost, a svojom glazbom posjetitelje će zabavljati tamburaški sastav "Vinciliri". Cajnger plac obuhvatit će četiri subote do 14. kolovoza.

Most još problem

Ovaj vikend živo će biti i na ludbreškom Otoku mladosti, na kojem će se okupiti mladi željni dobre svirke. Festival Idemo otok! ove će godine prvi put trajati tri dana, a festivalski program odvijat će se na tri pozornice, na koje će stati ukupno 12 bendova te niz disk-džokeja. Nastupit će Kawasaki 3P, TBF i mnogi drugi.

- Na Otoku se stalno nešto događa. Uređen je i očišćen i može se po njemu šetati. Tu su stalno i ribiči... Međutim, problem je pristupni most. To još nismo uspjeli riješiti zbog nesređenih imovinskopravnih odnosa - rekao je dogradonačelnik B. Hajsok.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije