Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena potraga

Dovršena identifikacija posmrtnih ostataka deset žrtava

identifikacija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
27.11.2013.
u 15:37

Od šest identificiranih žrtava, četiri su hrvatski branitelji, a dvije civili

Izvršena je identifikacija posmrtnih ostataka na koju su pozvane obitelji deset žrtava ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Republike Hrvatske te posmrtnih ostataka pronađenih i preuzetih iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Identifikaciji su nazočili ministar branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra Ivan Grujić.

– Za vas je gotova potraga koja je trajala 20 godina. Brojka od 1684 nestale osobe danas će biti smanjena. Mi ćemo nastaviti ovaj mukotrpan posao sve dok se ta brojka ne svede na nulu – rekao je ministar Matić.

Od šest identificiranih žrtava četiri su hrvatski branitelji, a dvije civili. Posmrtni ostaci dviju osoba ekshumirani su na području Osječko-baranjske županije, jedne osobe na području Dubrovačko-neretvanske županije, dviju osoba na području Bosne i Hercegovine te jedne osobe s područja Republike Srbije.

Nakon provedene identifikacije, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja još uvijek traži 1678 nestalih osoba, od kojih 947 čine osobe nestale 1991/92. godine, dok 731 čine osobe nestale 1995. godine.

>> U Šidu i Inđiji iskopani posmrtni ostatci hrvatskih žrtava iz rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije