Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dovezli ubojice pred kafić da rekonstruiraju obračun

Prije tučnjave dvije skupine rješavale su kupoprodajni ugovor. Tada je sin jednog romskog bossa dobio pljusku pa je počeo obračun
28. siječnja 2016. u 21:05 16 komentara 5768 prikaza
28.01.2016., Karlovac - Karlovacka policija privela na ispitivanje Zupanijskom drzavnom odvjetnistvu jednog osumnjicenog za ubojstvo 50-godisnjeg Ivice Zidarevica u Belajskim poljicama. Za ubojstvo su osumnjicena dvojica muskaraca u dobi od 27. i 28. god
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Alen Kovačević, sin Karlovčanima dobro poznatog i više puta osuđivanog Željka Kovačevića, zvanog Keko i Marko Babić, obojica hrvatski državljani stari 27 i 28 godina uhićeni su pod sumnjom da su na smrt prebili 50­- godišnjeg Ivana Zidarevića u utorak navečer u 22.10 sati u caffe baru Boom u Belajskim Poljicama u Bariloviću kod Karlovca.

Karlovačkoj policiji, naime, nije dugo trebalo, gotovo 24 sata nakon nemilog događaja, dvojac je već, navodno bio na ispitivanju u policiji i na rekonstrukciji događaja, a danas poslijepodne završili su na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu. Obojica su vrlo brzo završili razgovore sa sucem istrage, gotovo nakon pola sata. Milan Janjanin, odvjetnik Alena Kovačevića kazao nam da se njegov klijent branio šutnjom, ali da se ne smatra krivim za Ivanovo ubojstvo.

Po državnom odvjetništvu, Babić i Kovačević, čija imena nisu otkrili policija niti državno odvjetništvo, bili su zajedno u kafiću gdje su nesretnog Ivana udarali rukama i nogama po cijelom tijelu od čega je preminuo. To, zapravo baca novo svjetlo na događaj, po kojem je nesretni Ivan, zapravo pretučen i ubijen u kafiću, te da je njegovo tijelo, ispada po tome, naknadno izvučeno na parkiralište kafića. Tamo se dogodila masovna tučnjava dva romska klana, gdje su letjele palice, sjekire i šake.

– Činjenica je da je netko vidio ekipu koja je bila u kafiću s nesretnim Ivanom i vjerujem da je to pomoglo policiji da brzo nađe krivce. U kafiću je započela svađa, koliko znam, rješavali su neki kupoprodajni ugovor kada su poletjele pljuske. To su vidjeli i drugi gosti.

Sin viđenijeg romskog bossa, koji se ne izjašnjava kao Rom, dobio je pljusku, nakon čega je pozvano pojačanje, a sve ostalo dogodilo se na parkiralištu. Dojurili su automobili s razbijačima, bili su pripiti i počele su letjeti palice, sjekire, šake, mlatili su se i međusobno, a kada su vidjeli šta su napravili, da je ubijen čovjek, razbježali su se. Ivan je stvarno nastradao bez ikakvog razloga, nije imao veze s njihovom svađom – priča nam jedan od mještana.

Inače, stanovnici Belajskih Poljica kažu da nikada nisu imali problema s Romima koji i nisu zalazili u taj kafić.

– Pokazat će se da Ivanovi ubojice već imaju debele policijske dosjee, bit će u zatvoru i opet izići. Istina je da više nitko od nas nije nigdje siguran od tih romskih klanova. Užas – dodaju mještani.

Babić, koji je navodno nedavno izišao iz zatvora gdje je proveo tri godine i Kovačević, u pritvoru će čekati početak suđenja za ubojstvo.

>> U masovnoj tučnjavi ispred kafića usmrćen muškarac: 'Ostali smo šokirani kad smo čuli da je netko ubio Ivana'

Elipso

 • yelloman:

  Karlovac i okolicu već godinama teroriziraju romske bande. Konstantni obračuni pucnjave,romski kriminalci recididividisti koji provaljuju po kućama i budu puštani. Kolko još kuća treba biti opljačkano i koliko osoba ubijeno da se stane ovome na kraj.

 • nikola13782:

  povecati socijalne naknade i djecji doplatak ovoj iznimnoj populaciji!

 • Avatar joe90
  joe90:

  Treba hitno uvesti strogi zatvorski rad, ima puno kanala za ocistit.