Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Došlo je vrijeme da obranimo Marjan od gradnje!

obala
Ivo Čagalj/Pixsell
05.06.2011.
u 14:29

Istakli da je Grad, dok je gradonačelnik bio Miroslav Buličić, ustupio gradsku parcelu za pristupni put za gradnju obiteljske kuće unutar Park šume Marjan

Kako bi javnost upozorila na štetnost nove gradnje najavljene unutar Park šume Marjan, Inicijativa za Marjan održala je konferenciju na kojoj su istakli da je Grad, dok je gradonačelnik bio Miroslav Buličić, ustupio gradsku parcelu za pristupni put za gradnju obiteljske kuće unutar Park šume Marjan. Temeljem toga dobivena je lokacijska dozvola koja je ubrzo poništena.

- Ovo je gradska parcela, a Split o njoj ne brine. Ne znamo što je danas s lokacijskom dozvolom koja je poništena. Apsurd je da se preko puta nalazi protupožarni put koji je puno važniji za Marjan, a ravnatelj Javne ustanove koja brine o Marjanu prijavljen je jer je dopustio gradnju prije nego što je donesen Prostorni plan područja posebnih obilježja, kazao je Srđan Marinić, tajnik Društva "Marjan".

Iz Inicijative za Marjan ističu da je gradonačelnik Željko Kerum kao savjetnicu za urbanizam angažirao Branku Mimicu koja je uključena u devastaciju Marjana kao donedavna direktorica tvrtke koja je gradila stanove koji su u završnoj fazi, baš na križanju ulice Lisinskog i Puta Marjana.

- Prošli put smo se ovdje okupili u u travnju kako bi građane upozorili na divlju gradnju u Park šumi Marjan i na činjenicu da još postoje zeleni džepovi koje ugrožavaju osobe kojima je cilj profit. Danas, na svjetski Dan zaštite, želimo upozoriti Splićane kako je došlo vrijeme da obrane Marjan ne samo od onih željnih profita nego i od službenika koji izdaju dokumente kojima se dozvoljava gradnja, kazala je Duška Boban iz Inicijative za Marjan.

 

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
03:59 06.06.2011.

Kako Splicani kazu, \"najljepsi grad na Svijetu\". Istina

BI
Bisera
23:05 11.06.2011.

OŠ KAZAT OD KERUMA

BU
budisvoj
00:11 12.06.2011.

Ja sam znao da u Splitu neće proć peder parada,Split i Dalmacije će uvijek reći da je to bolest..a ovih stotinjak pedera dobro su prošli,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije