Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLSTVO

Dosadilo im čekanje na ministra pa sami grade novu školu

skola
Dragutin Šantoši - Večernji list
13.09.2012.
u 06:16

Nakon više od 10 pisanih i stotinjak telefonskih poziva od ministra Jovanovića još nismo dobili pisanih odgovor, kaže župan Tolušić

VIROVITICA – Ministru znanosti Željku Jovanoviću županija je poslala više od 10 dopisa, a barem stotinjak puta pokušali smo s njime stupiti u kontakt telefonom kako bismo se dogovorili o gradnji nove područne škole u Ćeralijama. Kako od njega odgovora nema, više nismo mogli čekati pa smo raspisali natječaj i pozvali građevinare kako bi  već u listopadu krenula gradnja nove školske zgrade koja će stajati oko 2,8 milijuna kuna. Da čekamo ministra Jovanovića, djeca vjerojatno nikada ne bi dočekala novu školu, a ovako će biti dovršena već iduće godine – kaže župan Tomislav Tolušić ističući da će 80-ak mališana dobiti jednu od najljepših i najsuvremenijih osnovnih škola u Hrvatskoj.

 Školsku zgradu, koja je izgorjela u požaru za Božić 2011. godine, doseljenim Hrvatima s Kosova u Ćeralijama darovala je 1995. godine vlada Japana. 

Ključne riječi

Komentara 4

OM
omer
06:46 13.09.2012.

Nije korektno od ministra i ministarstva, barem su trebali dati bilo kakav odgovor ako ništa drugo. Ali prisjetimo se kako prošla vlada nije htjela financirati županijsku bolnicu u Sisačko-Moslavačkoj županiji, već je šest godina županija sama sa raznim donacijama i i moljakanjima na sve strane skupljala novac i obnovila cjelu ginekologiju vrjednu puno puno više od škole. Kad je hdz-e izgubio županijske izbore u SM- županiji to je bila kazna., ali su je sami SM- rješili.

GO
Goldy
07:01 13.09.2012.

Odgovor korisniku OMER....Skole su u vlasnistvu zupanija.Nije li se dalmatinski zupan Ante Sanader time hvalio.Mislim da je to stranacki kolega Tolica.I u krajnjem slucaju kada se Ministarstvo obrazovanja bavilo graditeljstvom.Stalno se u ovoj drzavi mjesaju kruske i jabuke.....Tko onda financira i gradi skole?????

PN
Prpić.Nino
07:20 13.09.2012.

Nisu smjeli reći "daj pope ruku, nego evo ti ruka pope"! @goldy Trebali su se iz ministarstva udostojiti barem odgovoriti! A Država je uvijek uskakala sa određenium postotkom kod financiranja škola, bolnica, cesta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije