Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVI TERMINAL

Dosad najveći brod uplovio u luku Ploče: Došao iz Australije

luka Ploce
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
18.02.2021.
u 11:47

Brod Orient Cavalier može nositi 30.000 tona više od najvećeg broda koji je do danas stigao u Ploče

Najveći brod koji je do sada uplovio u Luku Ploče - Orient Cavalier, jutros je pristao uz novi terminal u pločanskoj luci.

Brod koji plovi pod ciparskom zastavom doplovio je iz Australije i jutros pristao uz terminal za rasute terete. Dug je 255, širok 43 metra. U 7 sati i 20 minuta dobio je dozvolu za uplovljavanje i započeo je uz pomoć pilota uplovljavati u luku u koju pristao oko 9 sati.

Najveći brod koji je do sada uplovio u Luku Ploče dovezao je ugljen koji nakon pretovara odlazi u Zenicu u Bosni i Hercegovini.

Brod Orient Cavalier može nositi 30.000 tona više od najvećeg broda koji je do danas stigao u Ploče.

U izjavi za Hinu, predsjednik uprave Luke Ploče, Hrvoje Livaja je kazao kako je to prvi veliki brod tipa Baby Cape Size, koji je uplovio na novoizgrađeni terminal u pločanskoj luci.

Novi terminal za rasute terete, projekt Svjetske banke i hrvatske vlade, pušten je u probni rad 1. ožujka 2019. godine, a uporabnu dozvolu dobio je lani. S 18 metara dubokim gazom može primiti i najveće brodove na svijetu, a Orient Cavalier je prvi tog tipa i njegovo uplovljavanje je velik događaj za Luku Ploče, kazao je Livaja.

Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba "Hrvatska svijetu"!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:09 18.02.2021.

Moja draga BiH je puna sirovina, a uvoze ugalj iz Australije. Doista je puna sirovina. Šta sve jadni narod neće trpjeti?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije