Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD NIJE KASNO

S 93 godine dobila diplomu koja joj je bila uskraćena 1942.

diploma
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.03.2016.
u 00:30

Uprava škole Dorothy Ligget izbacila je iz škole nakon što su saznali da je udana. Do mature je nedostajalo – nekoliko tjedana

Dorothy Ligget iz Akrona u američkoj saveznoj državi Ohio dobila je svoju srednjoškolsku diplomu s 93 godine. Ona je 1942. godine bila samo nekoliko tjedana do mature kada je škola u koju je išla otkrila da je udana. Prema pravilima koja su tada vrijedila, ona kao udana žena nije mogla pohađati nikakvu školu pa su je iz škole izbacili iako je bila odlična učenica.

Kako se priča o njezinoj školi i udaji prepričavala u obitelji, njezina kći Janice Larkin nazvala je Davida Jamesa, sadašnjeg ravnatelja škole koju je Dorothy pohađala. On je u školskoj arhivi istražio njezin slučaj i odlučio ispraviti nepravdu koja joj je nanesena. Ceremoniju dodjele srednjoškolske diploma ravnatelj je upriličio na njezin 93. rođendan. Primivši diplomu, kazala je da je počašćena ovom gestom.

Dorothy i njezin dečko John Houston, koji je školu završio dvije godine ranije, te 1942. godine pobjegli su u Kentucky kako bi se vjenčali prije nego što on ode u vojsku, za koju je poziv već bio dobio.

>> Na HRT-u 16 otkaza zbog lažnih diploma i srednjoškolskih svjedodžbi

Komentara 2

KS
krao_sam
12:29 12.03.2016.

Diploma ionako nista ne znaci, bar ne na ovim prostorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije