Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAK KARAMARKU

Doris Pack nagovarala J. Kosor da se ne natječe za čelo HDZ-a

Tomislav Karamarko (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
06.06.2012.
u 12:00

Postupak njemačke europarlamentarke tumači se znakom da će pučani lako prihvatiti novog šefa HDZ-a

Novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prvi će se put predstaviti europskim kolegama na sastanku Europske pučke stranke 28. lipnja u Bruxellesu, druženju koje lideri europskih stranaka desnog centra redovito organiziraju uoči velikih summita EU. Međunarodni tajnik HDZ-a Davor Stier u protekla dva dana u Bruxellesu je pripremao teren za Karamarkov prvi posjet od preuzimanja HDZ-a. 

Vreća za udaranje

Stier je u ponedjeljak, na sastanku predsjednika EPP-a s međunarodnim tajnicima svih stranaka koje su članice te grupacije, izvijestio europske kolege o rezultatima unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Priču o Karamarku kao novom licu HDZ-a ponavljao je i u neformalnim razgovorima koje je imao u protekla dva dana. Kako neslužbeno doznajemo od europskih pučana, poruka je koju dobivaju ovakva: Karamarkov HDZ okreće novu stranicu, nitko iz novog Predsjedništva ne može se nikako povezati s aferama iz prošlosti i suđenjem koje se odvija u Zagrebu, a na kojemu je HDZ kao pravna osoba jedan od optuženika. “HDZ više nije vreća za udaranje”, čulo se u kuloarima izvan dvorane u kojoj su europski pučani preksinoć imali konferenciju o zapadnom Balkanu, u organizaciji europarlamentarke Doris Pack. – Karamarko je na unutarstranačkim izborima dokazao da ima velike organizacijske sposobnosti, još samo treba tome dodati sadržaj – čuli smo iz neslužbenih izvora tezu kojom se europski pučani pripremaju za prihvaćanje Karamarka. 

Odradila svoje

Kako smo neslužbeno doznali iz izvora bliskih Doris Pack, ali i novom vodstvu HDZ-a, ta njemačka europarlamentarka navodno je u povjerljivom razgovoru rekla Jadranki Kosor da bi i za nju i za stranku bilo bolje da se ne kandidira na stranačkim izborima. Ako je ona zaista smatrala da je J. Kosor odradila svoje i da HDZ-u treba novo vodstvo, to možda govori o tome da će europski pučani bez problema prihvatiti Karamarka kao novog predsjednika HDZ-a.  S podrškom europskih pučana, pa i na osobnoj razini, ponosili su se i Ivo Sanader i J. Kosor. Vidjet ćemo koliko će to značiti Karamarku.

Komentara 3

PR
Protivcenzure
12:17 06.06.2012.

interesantno kako hdzu ne smeta da im se ti europučani ili što već godinama mješaju u unutarstranačke probleme...stranka koja je toliko dirigirana iz vana nije niti čudo da ne radi u interesu hrvatske!

BB
bbara23
12:30 06.06.2012.

Jadranka Kosor nikako da shvati kako je njena karijera završena onog časa kada je završena karijera Ive Sanadera. Njoj ništa ne govori izbor za predsjednika stranke di je od 220o kandidata dobila 350 glasova.Svaka moralna i pametna osoba povukla bii se i ostala samo član stranke ako joj je iti malo stalo do HDZ.Ona i Ivo Sanader nikad u HDZ-u neće više značiti ništa.

Avatar madcap
madcap
16:34 06.06.2012.

Upravo tako kako govori treble. Od stranke teledirigirane iz bruxelleskog ureda EU pučke stranke ne treba očekivati ništa dobra za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije