Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazivanje nesreće

DORH ulaže žalbu na presudu Horvatinčiću zbog uvjetne osude

horvatinčić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.11.2015.
u 14:52

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku najavilo je da će žalbu protiv presude Općinskog suda u Šibeniku podnijeti zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku najavilo je i priopćenjem da će u kaznenom predmetu protiv Tomislava Horvatinčića podnijeti žalbu protiv presude Općinskog suda u Šibeniku zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o uvjetnoj osudi. Podsjetimo, na suđenju Horvatinčiću zbog izazivanja pomorske nesreće kod Primoštena u kolovozu 2011.godine u kojoj je u naletu Horvatinčićeva glisera, bračni par iz Italije smrtno stradao, sutkinja Maja Šupe, presudom je zagrebačkog poduzetnika osudila na uvjetnu kaznu od 20 mjeseci. 

– Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo optužnicu protiv okrivljenika (1948.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće počinjenog iz namjere, a Općinski sud u Šibeniku ga je današnjom presudom proglasio krivim zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće počinjenog iz nehaja te mu izrekao uvjetnu osudu i utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci koja se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Ovo državno odvjetništvo će po zaprimanju pismenog otpravka presude podnijeti žalbu zbog navedenih razloga – istaknuli su iz DORH-a. 

>> Tomislav Horvatinčić ne ide u zatvor, osuđen uvjetno i smije upravljati brodom 

>> Federico Salpietro: Horvatinčić je lažljivac koji u Hrvatskoj ima podršku politike

Komentara 19

SA
sapmok
15:14 19.11.2015.

Po sramnoj presudi (koju se ne smije komentirati, jer se pritisce PRAVOsudje), jos je jadnije sto se DORH mora, ali svakako i treba zaliti. Jadni li smo i cemu cudjenje sto mladi bjeze iz ovakve drzave. Tko zeli ovakvu drzavu? Politokrati, koji su je ovakvu i trasirali. ...Zbrojite tko je i od kada i koliko obnasao vlast i sve ce vam biti jasno. ZNA SE. Vidjeti i kojem politickom miljeu pripadaju optuzeni i koliko je pogresan vremenik izabran za podizanje optuzni. Jad, jad i kal

MA
marex10
15:11 19.11.2015.

Ak je Čačić leža dvije godine radi smrti babe od 80 godine, čudno je da ovaj baš niš ne odleži radi dvoje ljudi koji skupa imaju toliko.

AN
Anamarija10
15:49 19.11.2015.

Potplatio sud, svjedoke i vještaka. Sramota hrvatskog pravosuđa. Da je vikao za dom spremni ili pokrao blagajnicu Konzuma dobio bi više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije