Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA IZ 2007.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo žalbu na oslobađajuću presudu Slavici

Dražen Slavica
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
10.02.2014.
u 22:38

"U žalbi je predloženo da presuda bude ukinuta i vraćena na ponovni postupak i odluku"

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku Vrhovnom je sudu podnijelo žalbu na oslobađajuću presudu Županijskog suda u Zadru kojom je bivši šibenski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica oslobođen optužbe za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, koje je 2007. godine rezultiralo tragičnom smrću dvanaestorice vatrogasaca.

Županijsko državno odvjetništvo žalbu je podnijelo u petak, a o tome je danas izvijestilo javnost, navodeći samo Slavičine inicijale.

"Žalba je podnijeta zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka. Naime, ocijenjeno je da je sud iz izvedenih dokaza donio pogrešan zaključak o činjenicama bitnim za presuđivanje te da nije izveo sve dokaze predložene od državnog odvjetništva, a pored toga počinjeno je više bitnih povreda odredaba kaznenog postupka. U žalbi je predloženo da presuda bude ukinuta i vraćena na ponovni postupak i odluku", navodi se u priopćenju.

>> Dražen Slavica: Nemam što slaviti, prošao sam golgotu

Komentara 2

T6
Toni 66
09:53 11.02.2014.

Imalo normalnome je jasno da nije direktno kriv i da kao i svi ostali nikada nebi napravio zaželio ili dopustio ako je u njegovoj moči da dodje do ovakoveili bilo kakve tragedije nevinih ljudi .. Država se treba iskazati iti i velikim odštetama tu pomoči jel drugoga riješenja nema .

SC
sc0rpion
18:44 11.02.2014.

niti danas mi jos nije jasno zbog cega su isli gasit pozar nigdje nisam vidio da je bio prijetnja kucama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije