Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio prijatelje

Dražen Slavica: Nemam što slaviti, prošao sam golgotu

Presuda Draženu Slavici za kornatsku tragediju (1)
Filip Brala/PIXSELL
11.09.2013.
u 14:18

Kako se osjećam? Još sam na dvije noge, unatoč svemu što sam u ovih šest godina prošao. Ali, vjerujte, iako sam svjestan da moje riječi mogu sada nekome grubo zazvučati, mirno sam spavao. Jer znam da nisam kriv, tvrdi Slavica

– Nemam se čemu posebno veseliti ni što posebno slaviti. To što se dogodilo 2007. godine na Kornatu prestrašno je. Tragedija se dogodila i meni, izgubio sam svoje ljude, svoje prijatelje i suradnike. Ali morao sam se braniti, skinuti krivnju sa sebe. Da, krivnju. Jer, odgovornost možete imati, ali ne mora biti i kaznena – komentirao je svoju oslobađajuću prvostupanjsku presudu bivši šibensko-kninski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica Slobodnoj Dalmaciji.

Jedini optuženi za najveću tragediju u povijesti hrvatskog vatrogastva u kojoj je 30. kolovoza 2007. poginulo 12 gasitelja iz Šibenika, Tisna i Vodica istaknuo je da ne smije govoriti o tragičnom slučaju, a ne zna ni hoće li se vratiti na posao, odnosno preuzeti novi jer je u međuvremenu raspoređen na poslove prevencije u JVP-u.

− Kako se osjećam? Još sam na dvije noge, unatoč svemu što sam u ovih šest godina prošao. Ali, vjerujte, iako sam svjestan da moje riječi mogu sada nekome grubo zazvučati, mirno sam spavao, a tako bi bilo i da je presuda bila drugačija. Jer znam da nisam kriv – kazao je Slavica koji s obiteljima stradalih nije smio kontaktirati, ali je, ističe, svjestan težine njihova gubitka.

Dok o uzroku stradavanja, koji je službeno definiran kao izgaranje plinske nehomogene smjese, ne zna što bi rekao jer, napominje, nije bio na Kornatu, osvrnuo se na sve što je od tada prošao.

− Mojoj situaciji, golgoti kroz koju sam prošao, dobrim su dijelom kumovali mediji koji su me nakon tragedije raščetvorili. Nitko me nije zvao ni htio čuti, a od izricanja presude sve što radi u hrvatskom medijskom prostoru želi sa mnom razgovarati – rekao je Slobodnoj Dalmaciji.

>>Slavica: Tužan sam jer se nije doznala istina, a kolege su stradali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije