Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije prekršila zakon

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.07.2019.
u 18:33

Ministrica je 10. ožujka u Vinkovcima automobilom koji je vozila bez važeće vozačke dozvole naletjela na 10-godišnju djevojčicu

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 10-godišnja djevojčica zadobila teške tjelesne ozljede.

Ministrica Žalac je, podsjetimo, 9. ožujka oko 10 sati u Ulici Ćirila i Metoda kod kućnog broja 42A u Vinkovcima, automobilom naletjela na djevojčicu koja je pretrčavala cestu. Ministrica je tada vozila bez važeće vozačke dozvole koju je, tvrdila je tada, zaboravila produljiti.

Gabrijelu Žalac 18. ožujka kazneno je prijavila jedna politička stranka, navodi DORH.

Kako su priopćili, na temelju prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.

Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je ministrica svojom vožnjom prekršila odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je vožnja bez važeće vozačke dozvole u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom.

Stoga ne postoji osnovana sumnja da je kršenjem navedenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, priopćio je DORH.

Komentara 77

BU
burza
20:45 16.07.2019.

Ne moze ulica odlucivati tko je kriv sve po zakonu ako se meni netko ne svida najlakse ga proglasiti krivim onda nam netrebaju sudovi osnovati inkviziciju i u lov na vjestice

Avatar Urbani
Urbani
21:29 16.07.2019.

Sigurno nije kriva, vozacku dozvolu ima iako je zaboravila produziti. Nevazeca dozvola znacila bi novo polaganje i novu dozvolu, glupo je to produzivanje! U Njemackoj je dozvola vremenski ogranicena jedino na zahtjev lijecnika inace vrijedi dozivotno,.Mislim niko ne bi nini spominjao ovaj "prekrsaj da je ministarka clanica SDP partije.

BU
burza
20:45 16.07.2019.

Ne moze ulica odlucivati tko je kriv sve po zakonu ako se meni netko ne svida najlakse ga proglasiti krivim onda nam netrebaju sudovi osnovati inkviziciju i u lov na vjestice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije