Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA DORH-a o prijavi Mirjane Pukanić

DORH: Ivo Pukanić nije zlostavljao ženu

10.01.2009.
u 19:11

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je prijavu koju je Mirjana Pukanić još 28. travnja prošle godine podnijela protiv supruga Ive tvrdeći da je suprug zlostavlja na više načina, od vrijeđanja do prisiljavanja na uzimanje kokaina.

Sve treba obraditi
Ivo Pukanić ubijen je 23. listopada pa se kazneni postupak protiv njega morao obustaviti po sili zakona, zbog smrti. Ipak, Državno odvjetništvo prikupilo je dovoljno podataka i iskaza svjedoka i odlučilo odbaciti kaznenu prijavu Mirjane Pukanić, a ne obustaviti postupak zbog smrti osobe protiv koje se vodio.

Odvjetnik Veljko Miljević, koji je zastupao pokojnog Pukanića, kaže kako je Državno odvjetništvo sve te podatke od policije dobilo još ljetos, kad je Ivo Pukanić dobio potvrdu da se protiv njega ne vodi nikakav postupak.

– Međutim, Mladen Bajić rekao je tada Ivi da je bolje sve potpuno obraditi kako bi se spriječile sumnje da bi Pukanić zbog njihova poznanstva imao povlašteni položaj – kaže Miljević. Ivo Pukanić tako nije doživio rehabilitaciju, nakon što su mediji detaljno prenosili optužbe njegove supruge.

A Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu s policijom zaista je uložilo golem trud u istraživanje onoga što se događalo u domu Pukanićevih. Ispitano je čak 27 svjedoka, od samih aktera, članova obitelji, prijatelja Mirjane Pukanić, do susjeda u zgradi u Ilici, policajaca koji su dolazili na intervencije u stan Pukanićevih sve do muškaraca koji su kontaktirali s Mirjanom Pukanić na portalu Iskrica.

Kći Pukanićevih potpuno je te tvrdnje negirala, kao i domaćica koja je živjela s njima, ostali svjedoci nikakvih spoznaja o tome nisu imali, jedino su prijateljice Mirjane Pukanić od nje same čule o tome, ali nikakvih potvrda za to nisu imale.

Policija je našla i trojicu muškaraca koji su kontaktirali s Mirjanom na profilu Iskrica, s njom su se dopisivali i razgovarali telefonom, no rekli su da se činilo da ona u tim razgovorima uživa, a nikako da je netko na to prisiljava. Policajci koji su intervenirali u domu Pukanićevih izjavili su da nisu utvrdili nikakav prekršaj, a čak ni sama Mirjana Pukanić njima nije govorila o zlostavljanju, nego o razvodu i partnerskim odnosima sa suprugom.

Problemi i razmirice
Ni Centru za socijalnu skrb Mirjana Pukanić nije se obraćala zbog zlostavljanja. Zaključeno je tako da je u braku Pukanićevih bilo razmiraca i problema, pa i neprimjerenog ponašanja jednoga prema drugome, ali ne i zlostavljanja.


Konzilij analizira prisilnu hospitalizaciju

Mirjana Pukanić optužila je svog supruga da ju je vrijeđao, da ju je uvjeravao da je luda, da je teški duševni bolesnik, da ju je kontrolirao, da joj nije dopuštao da se zaposli. Tvrdila je da joj je muž ponudio kokain i da je na to pristala, da su se zajednički drogirali. U ovom trenutku i dalje se vode istražne radnje na zagrebačkom sudu o postupku prisilne hospitalizacije M. Pukanić. Nakon što su ispitani mnogi svjedoci, od liječnika do socijalnih radnika, sve to ispitat će vještaci-psihijatri, koji će iz svega, iz medicinske dokumentacije i izjava svjedoka o ponašanju M. Pukanić, odlučiti je li prisilna hospitalizacija bila opravdana ili ne. U ovom postupku Ivo Pukanić nije ni bio među osumnjičenima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije