Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAŽ SE NE RAZLIKUJE BITNO
Povratak na članak

Donosimo tko su najplaćeniji umirovljenici: Bivšim političarima 10.252 kn mjesečno

Bivši saborski zastupnici, članovi Vlade, ustavni suci i i glavni državni revizori imaju u prosjeku 32 godine staža

Komentari 84

NE
nemanatrag
08:37 12.11.2018.

Još im dajte, ipak su im zasluge pozamašne za propalu zemlju, trulu ekonomiju, nefunkcionalno zdravstvo, korumpirano sudstvo, demografski slom i odlazak mladih.

VL
UU
uhljeb u holdingu
08:32 12.11.2018.

Najplaćeniji su oni koji su kupili penziju na vrijeme, ispada kad sve uzmeš u obzir da su i najpametniji, to je "in" u miloj domovini.

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
08:24 12.11.2018.

Treba odrediti vrijednost godine staža, pomnožiti sa brojem godina rada i lijepo svima isto, pa neka oni koji su cijeli život živjeli na tuđoj grbači malo iskuse kako je biti penzioner u RH

VL
DI
Direkt
09:24 12.11.2018.

Tako nam i treba. Da bi opravdali laži i imovinskog rata morali smo to i platiti i tako je Subnor 91-95 narastao na 500 tisuća članova čiji broj drastično raste. Stvorili smo vojsku uhljeba koja će pojesti sopstvenu državu i nitko im se ne može suprostaviti. Plus uvezeni kriminalci, taksisti, konobari sa činovima generala, mirovinama bez radnog staža zatim domobranima i ustašama...a tek moramo platiti 800 milijuna eura srbima koje smo protjetali iz Hr. Strahota.

VL
ST
stefj
08:32 12.11.2018.

Prva stvar za reformu 1. stupa je sustav napraviti transparentnim i podijeliti ga na mirovine zarađene radom, socijalne mirovine i mirovine ostvarene po nekom pravu. Jedine mirovine su one ostvarene radom i moraju funkcionirati poput 2. i 3. stupa, tj. na načelu štednje, sve ostalo su državne naknade... Bez takve podjele nema reforme jer se sav novac baca u crnu rupu iz koje se onda dijeli kako političari žele, tj. tim novcem se kupuju razne interesne grupe... I mirovina iz 1. stupa, kako je sada organizirano, se ne smije moći naslijediti. Recimo, partizana ima više od sportaša, HVO vojnika i političara zajedno...

VL
NO
nogogaz
09:20 12.11.2018.

Heroji nase domovine! I premale su vam mirovine! Da vas nema, nasa zemlja suncanog balkana bila bi gladna i siromasna! A vi ste napravili veliku postovanu i bogatu drzavu u kojoj svi uzivamo i svi bi zeljeli zivit u njoj!! Zato i migranti...

VL
KA
KapetanMikulaMali
09:27 12.11.2018.

Zašto plaćamo ustaške mirovine !? Napravili su nam samo sramotu i probleme. Pobjegli kao zadnje kukakvice, a sad glume velike krščane i demokrate.

VL
IM
Immanuell
09:18 12.11.2018.

U ovom članku nalaze se podaci koji pokazuju ključ problema neuspjeha ekonomije ove zemlje i odljeva mladih u inozemstvo. Ne treba objašnjavati, samo zbrojite cifre. Najveći dio populacije, onaj radnički ima bijedne mirovine, valjda zato jer nisu "kad je trebalo"" ili nisu stigli zbog životne dobi držati šmajser pa pokazati da su dostojni stanovnici ove "krasne" zemlje. Ovdje se boduju zasluge kao da smo u izviđačima u osnovnoj školi, a ne rezultati znanja, zalaganja i uspjeha u radu, proizvodnji, uslugama itd. Mi isplaćujemo naslijeđene mirovine partizanima koji su odavno 95% pomrli, ali nasljednici je i dalje dobivaju. Mi isplaćujemo mirovine nekakvoj domovinskoj vojsci, koja je isto tako odavno na drugom svijetu, ali nasljednici su tu, jel....... Znači li to da ako se moj praprapradjed borio protiv Napoleona, jel i meni slijedi njegova mirovina?! Hrpa izmišljenih zasluga, samo da se nešto prima, da kapne, jer imam veze kod Joze pa će pogurat...... Ajd to što ide u BiH za HVO, neka ide, borili smo se zajedno, ali sve ostalo je šuplja priča. Kad bi se sve to preraspodijelilo malo pravednije, svima bi bilo bolje. Opet bi bilo značajnih razlika, ali bi radnik malo ipak prodisao.

VL
AB
ABabonic1
09:24 12.11.2018.

Još jedan dokaz da uhljebi i privilegirani imaju najviše ,naravno ne zasluženo. U Ustavu piše da smo svi jednaki pa tako i kod dodjele mirovina tu bi se trebalo pogotovo držati toga načela. Nepravda odnosno otimačina privilegiranih posebno se ističe kao uspjeh elita. Mladima je sve jasno i zato bježe iz ovog uhljebistana .Koja će medicinska sestra ostati u HR uz ovu plaću ili mladi inženjer niti jedan. Mi koji smo nažalost ostali zarobljeni u godinama ostajemo u agoniji otimačine prepušteni na lagano umiranje svake nade za bolji život.

VL
Avatar southman
southman
08:36 12.11.2018.

Tko može ovo sve plaćati ??

VL
MA
macor
10:14 12.11.2018.

Sav jad drzave se vidi u omjeru zaposlenih i umirovljenika koji je prosle godine iznosio 1,2 napram 1.I priblizava se dan kad ce taj omjer obratan biti. I sve ce vragu otici. Al nema veze. Ajmo malo o "istinskim" problemimaa gradanki i gradana. Ustasama, partizanima, izbjeglicama, geyevima, marsovcima…..

VL
Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
08:27 12.11.2018.

Bivši saborski zastupnici, članovi Vlade, ustavni suci i i glavni državni revizori imaju u prosjeku 32 godine staža i veče penzije od balkanske domoljubne raje koju se uvjerava da ima Hrvatsku ali uz Boga I domoljubje nema šta da jede.

VL
Avatar fenixem
fenixem
09:42 12.11.2018.

Bravo Balkancine,rasipajte i zderite,vidjecemo za koju godinu ko ce vam zaradjivati te financijske orgije,vec se radujem vidjeti ono sto nadolazi!Vecina birackih ovaca se opametila pa potrazila zelene pasnjake vani gdje su cobani fer ka svojim ovcama i njihovim vunicama!Pljuc Balkan...

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:10 12.11.2018.

Bože dobri naš Hrvatski sidji pa vidji što se radi sa našim zaslužnim sabornicima, koji su dali svoj obol prosperitetu neovisne države. Ovi dobijaju crkavicu, a ne mirovinu, od desetak tisuća kuna, dakle manje od tisuću petsto EUR, kolika jee socijalna pomoć na razvijenom Zapadu. Kako bi Lijepa naša bez ovih bojovnika, bez mane i straha, za nacionalne interese bojevala ljuti boj sa Bugarskom za šampionsku titulu u ekonomskom višeboju sa negativnim predznakom. Još nam samo preostaje da preotmemo od Grčke titulu EU dužničkog šampiona, pa da svi naši neprijatelji inozemni i tuzemni puknu i crknu od muke. Dužan kao Hrvatska, o kako će to gordo zvučati, zar ne?

VL
Avatar samočitam
samočitam
09:55 12.11.2018.

Znam iz prve ruke primjer žene koja u Bosni prima mirovinu jer je citiram "kuhala vojsci čaj i kavu." Nema dana radnog staža. Nije lijepo od nje što kvari prosječni staž HVO-u. E, rolingstonsi.

VL
Avatar anlaser
anlaser
10:43 12.11.2018.

Rang lista krvopija. Da nas je dvostruko više nebi mogli zaraditi za sve neradnike i uhljebe.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
09:30 12.11.2018.

Od ovih 415 milja kuna za partizane 0,1% ide Ankici

VL
LI
liliZG
11:42 12.11.2018.

ne razumijem zašto bi političari bili uključeni u povlaštenu mirovinu??? čime su to zaslužili biti povlašteni? može li mi tko objasniti..

VL
DU
Deleted user
08:21 12.11.2018.

ukinit nasljedjivanje mirovine.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:31 12.11.2018.

Nepravedne mirovine prema svim poštenim radnicima i poštenim braniteljima, koji imaju mirovine oko 2.500kn.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.