Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGORŠANJE SITUACIJE

Donesene nove epidemiološke mjere za jednu županiju: Na snazi će biti 14 dana

U zgradi Općine Nerežišća priprema se testiranje stanovnika na COVID-19
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
28.08.2020.
u 18:06

U petak je usvojen i cijeli set novih epidemioloških mjera koje će na snazi biti 14 dana, počevši od 31. kolovoza.

Epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji posljednjih tjedana znatno je pogoršana. U petak je potvrđeno rekordnih 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednjih desetak dana u prosjeku 15 dnevno.

S obzirom da je najveći broj novozaraženih detektiran na svadbama te među povratnicima s ljetovanja, županijski Stožer civilne zaštite još u utorak usvojio je prijedlog o ograničavanju svadbenih svečanosti u ovoj županiji na najviše 50 sudionika. U petak je usvojen i cijeli set novih epidemioloških mjera koje će na snazi biti 14 dana, počevši od 31. kolovoza.

- Prijedlog koji smo uputili nacionalnom stožeru je da na privatnim svečanostima i proslavama može biti najviše 20 osoba, a na sahranama 50, i to bez karmina i bez bliskog kontakta kod izražavanja sućuti. Na svim društvenim i javnim okupljanjima, manifestacijama, priredbama, misama, vjerskim obredima i izložbama u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski, a sportska natjecanja mogu se održavati samo bez publike - rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Iz stožera su ranije izvijestili i kako je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da neki kafići i noćni klubovi ne poštuju odluku o radnom vremenu. Zasad su samo upozoreni, no u slučaju ponovnog kršenja mjera dobit će zabranu rada. Stožer je donio i odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta u domovima za stare i nemoćne.
 

Komentara 2

PV
prcko.vita
07:06 29.08.2020.

Pa to smo mi napravili, zar se ne sjećaš? Nisi smio izaći iz mjesta prebivališta, i imali smo nekoliko dana za redom 0 zaraženih, ali onda se netko sjetio da nebi bilo loše pozvati sve moguće turiste, koji sa sobom nose naravno i viruse. I sada više nemamo virus pod kontrolom. Uz naše ionako loše zdravstvo, ima da premašimo Italiju po tragediji. Srećom, Hrvatski građani su tolike ovce da šute i dok umiru zbog toga da se ministrima mora kupiti nova serija audija, a to što nam BDP pada, eto, to je normala, to je pandemija. Narod bez časti bez prioriteta za svoje zdravlje mora izumrijeti i nestati, to je čist prirodni proces. Tužno je sve ovo.

NE
nečešrazbojniče
18:54 28.08.2020.

Ako je rješenje 14 dana. Dajte recite narodu da navuče hrane za 14 dana i totalno zaključavanje. Tko izađe na cestu metak u čelo. Samo hitne službe aktivne. I za 14 dana sve je riješeno. Evo neka bude 24 i onda je definitivno ENDE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije