Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Trumpovo rješenje: 'Ako biste imali nastavnika koji je vičan oružju...'

Na sastanku je bilo šest učenika iz srednje škole Marjory Stoneman Douglas iz Parklanda na Floridi u kojoj je naoružani muškarac ubio 17 učenika i nastavnika
22. veljače 2018. u 07:14 51 komentara 1530 prikaza
Donald Trump s učenicima
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Američki predsjednik Donald Trump nagovijestio je u srijedu kako bi naoružavanje nastavnika moglo pomoći da se spriječe masakri poput prošlotjedne masovne pucnjave u srednjoj školi na Floridi.  

Kao na filmu Pokušao pobjeći policiji s arsenalom oružja u autu

Trump je izrazio potporu toj ideji tijekom emotivnog susreta u Bijeloj kući s učenicima koji su preživjeli pucnjavu i jednog roditelja čije dijete nije.

"Ako biste imali nastavnika...koji je vičan vatrenom oružju, to bi moglo okončati napad vrlo brzo", rekao je Trump, priznajući da je ideja sporna.

Sjedio je usred polukruga u državnoj blagovaonici Bijele kuće napeto slušajući dok su učenici plakali i pozivali na promjene. Obećao je poduzeti mjere da se poboljšaju provjere onih koji kupuju vatreno oružje.

Na sastanku je bilo šest učenika iz srednje škole Marjory Stoneman Douglas iz Parklanda na Floridi u kojoj je naoružani muškarac ubio 17 učenika i nastavnika 14. veljače poluautomatskom puškom AR-15 u drugom napadu po broju ubijenih u nekoj američkoj javnoj školi.

"Ne razumijem zašto još uvijek mogu ući u prodavaonicu i kupiti ratno oružje, jednu AR", rekao je Sam Zeif (18) jecajući.

Donald Trump s učenicima
1 / 27

"Molim vas, molim vas ne dozvolimo da se ovo ikad više dogodi", rekao je Zeif.

Andrew Pollack, čija je kći Meadow Pollack (18) ubijena je viknuo: "Trebala je biti jedna školska pucnjava i mi smo to trebali riješiti. Bijesan sam jer moju kći, neću je ponovno vidjeti".

Trump je rekao kako će njegova administracija istaknuti provjere i duševno zdravlje onih koji kupuju vatreno oružje u nastojanju da se škole učine sigurnijim.

"Bit ćemo vrlo čvrsti u provjerama, jačamo provjere, i stavljamo snažan naglasak na mentalno zdravlje", rekao je Trump.

"Neće biti samo puka priča kao što je bilo u prošlosti", rekao je.

Trumpova potpora bilo kakvom postrožavanju zakona o vatrenom oružju značit će promjenu za tog republikanca kojega je Nacionalna udruga vatrenog oružja podržala tijekom predsjedničke kampanje 2016. 

Donald Trump prozvao fbi Trump povezao pucnjavu u floridskoj školi s istragom o ruskom miješanju u izbore Žrtve pucnjave u Parklandu Zaštitite djecu Dosta je oružja, Ameriko Pucnjava u Parklandu Krvavo Valentinovo Svakih 60 sati pucnjava u američkim školama!
Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za ‘keš’, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
 • Bubalamala:

  Sačuvaj nas bože amerikanskih načina življenja !

 • Avatar Orgasmatron
  Orgasmatron:

  Idemo zabraniti svim trijeznim vozačima vožnju i posjedovanje automobila. Fer?

 • Vito:

  Nismo imali oružje pa su susjedi bježali glavom bez obzira. __ Da nama dopuste kupovati oružje kao stanovnicima USA ne bismo niti danas imali problema sa susjedima. __ USA Ustav je puno bolji od hrvatskog - dopušta svojim stanovnicima samoobranu.