Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI GUVERNER

Donald Trump imenovao iskusnog diplomata za veleposlanika u Rusiji

Jon Huntsman
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.07.2017.
u 07:33

Dio karijere gradio je u privatnom sektoru: bio je u upravnom vijeću velikih kompanija poput Hiltona, Chevrona, Ford Motora i Caterpillara.

Donald Trump je u utorak imenovao Jona Huntsmana, iskusnog diplomata i bivšeg guvernera, za veleposlanika Sjedinjenih Država u Rusiji, u prilikama snažnih napetosti s Rusijom.

Jon Huntsman je republikanac, bivši guverner Utaha kojeg je Barack Obama bio imenovao veleposlanikom u Kini, gdje je službovao od 2009. do 2011.

"Guverner Jon Huntsman je imao istaknutu karijeru kao političar, diplomat i poslovni čovjek", ističe Bijela kuća u priopćenju, dodajući da trenutačno obnaša dužnost predsjednika vanjskopolitičkog instituta Atlantic Council i predsjednika Huntsmanove zaklade za borbu protiv raka.

Imenovanje još mora potvrditi Senat.

Ovaj 57-godišnjak je bio i američki veleposlanik u Singapuru i obnašao je više visokih dužnosti u ministarstvu trgovine. Dvaput je biran za guvernera Utaha.

Dio karijere gradio je u privatnom sektoru: bio je u upravnom vijeću velikih kompanija poput Hiltona, Chevrona, Ford Motora i Caterpillara.

Oženjen je i otac je sedmero djece, vidljivo je iz biografskih podataka koje podastire Bijela kuća.

Komentara 5

MX
Mister X
10:28 19.07.2017.

Ronaldo Trumpek je u utorak imenovao Jona Huntsmana, iskusnog diplomata i bivšeg guvernera, za veleposlanika Sjedinjenih Država u Rusiji, u prilikama snažnih napetosti s Rusijom. Poslao je neiskusnog gospona koji se time bavi mal te ne honorarno . Bio svuda samo ne tamo gdje treba i gdje sada ide .. Što vrijedi što sam bio u Somaliji i Tanganjiki a sad iskusan idem u Ameriku !!! Bijedni jadni zaključci plaćenika , da objasne naivnima kako se stiče iskustvo u Borbi protiv raka ... Izgleda da ga je pozicija naučila da sa Rusima smiju samo oni koji ih nikad nisu vidjeli i čuli da komuniciraju. Jer samo takvi znaju pametnu politiku da vode -prema """strašnim osvajačima Rusima""" Umjesto da djeluju poput NATO saveza i Amerike da demokratiziraju strane države po svijetu i da stalno bombaju teritorijaliste već doma u njihovim kali ali ti fatima .. Jer to zapadnjaci -mi volimo i podržavamo iako 0,0001% zna što je to zapravo Kalifat !!! Isti taj procent zna djelomično pokazati na karti gdje to"??? Što to što Ameri priznaju kao. i ratuju protiv te tzv. Islamističke države i isila !!!...................

DU
Deleted user
08:46 19.07.2017.

Otac sedmero djece rođenih u braku s istom ženom?! Kakav natražnjak i zatucanac! Gdje taj živi?! Zar ne zna da je u današnje vrijeme moderno stupiti sedam puta u brak i pritom imati možda jedno dijete ili čak ni jedno? I takav konzervativni zatucanac zastupat će Ameriku u Rusiji! Taj Trump zbilja radi spačku za spačkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije