Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Hope Hicks, desna ruka američkog predsjednika

Ljepotica čuva leđa Trumpu, a nagađa se i da mu je ljubavnica

Hope Hickd
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.02.2018.
u 08:36

Ima 29 godina i direktorica je strategijskih komunikacija Bijele kuće, što je nakon Trumpove pobjede funkcija skrojena samo za nju

Još kada su je kao 12-godišnju djevojčicu – čije je lice krasilo kampanju za modnu kuću Ralpha Laurena u izlogu robne kuće Bloomingdale’s na Manhattanu – pitali čime će se baviti ako je manekenstvo ne bude ispunjavalo, ona je odgovorila: “Nisam sigurna, ali zanima me politika”.

Najveća plaća u Bijeloj kući

Rečeno – učinjeno: s 29 godina Hope Hicks desna je ruka američkog predsjednika Donalda Trumpa i najmlađa direktorica komunikacija Bijele kuće. Atraktivnoj brineti Trump bezuvjetno vjeruje, ona mu je posvećena 24 sata dnevno sedam dana u tjednu, a ta predanost i lojalnost imaju poprilično visoku cijenu, s obzirom na to da Hicks ima najveću plaću od sveg predsjedničkog osoblja i godišnje zarađuje oko 180.000 dolara. Trump je zove Hopie, ona njega gospodine predsjedniče ili Mr. Trump, a uz njegovu kćer Ivanku poznaje ga najbolje od svih u Bijeloj kući. I gotovo je jedina (očito je i Melania već digla ruke) koja se može nositi s njegovom hirovitošću, naprasitom naravi i svakodnevnim ispadima, nerijetko na rubu međunarodnih incidenata.

Zbog posvećenosti Trumpu, zapostavila je privatni život, što je rezultiralo raspadom njezine šestogodišnje veze uoči njezina preseljenja u Washington.

Najsvježija vijest je da je Hope Hicks viđena kako se ljubaka s devet godina starijim Robom Porterom, tajnikom zaduženim za osoblje Bijele kuće. Moguće je da je to samo komunikološka taktika odvraćanja pozornosti s obzirom na to da se šuška da Trump prema svojoj direktorici komunikacija nema samo očinske osjećaje nego da je njihov odnos puno dublji i – strastveniji. Te je glasine potpirio i Michael Wolff, autor knjige “Vatra i bijes: Unutar Trumpove Bijele kuće”, otkrivši u dvije TV emisije da Trump ima izvanbračnu aferu, i to unutar zidova Ovalnog ureda. Teško je ušutkati glasine, pogotovo ako im se dodaju činjenice da je ured Hope Hicks odmah pokraj Ovalnog ureda, tako da za radnim stolom čuje kada je predsjednik zove, kao i to da je na tako visoku funkciju došla bez imalo političkog iskustva.

No, zato ta djevojka rođena u imućnoj obitelji u Greenwichu, gradiću sa 60.000 duša u Connecticutu, ima iskustva u odnosima s javnošću. Štoviše, treća je generacija koja se bavi PR-om: njezin je djed bio glasnogovornik Texaca tijekom sedamdesetih i naftne krize, a otac Paul B. Hicks III. zastupao je tvornicu duhana u Connecticutu i kasnije je bio izvršni direktor komunikacija za Nacionalnu nogometnu ligu.

Za to su se vrijeme njegove kćeri Hope i Mary Grace bavile manekenstvom, i to poprilično uspješno. Hope je snimao i čuveni fotograf Bruce Weber za kampanju cipela Naturalizer, snimila je i spomenutu kampanju za Ralpha Laurena, a pojavila se i na naslovnici “It Girl”, predlošku serijala “Tračerica”. Ipak, u PR se sama ubacila: nakon što je diplomirala engleski jezik na sveučilištu Southern Methodist, gdje je bila i na čelu ekipe u lacrosseu, na Super Bowlu prišla je Alecu Baldwinu i zatražila da je pozove na audiciju za film. Igrom slučaja, Baldwin je bio u društvu Mathewa Hiltzika, čelnika tvrtke za odnose s javnošću Hiltzik Strategies, pa se nesuđena glumica odlučila zaposliti kod njega. U Hiltzikovoj tvrtki brinula se o modnom brendu Ivanke Trump, s kojom se i sprijateljila, a nakon što je dala otkaz zaposlila se u Trumpovu koncernu The Trump Organisation. Zapravo je Ivanka zaslužna za vrtoglav politički uspon svoje nekadašnje publicistice: ona je Hope upoznala s ocem, koji ju je u siječnju 2015. pozvao da mu se pridruži u predsjedničkoj kampanji i bude predstavnica za medije, ponudivši joj besplatan smještaj u Trump Toweru.

Tijekom kampanje Hicks je pratila Trumpa u stopu (na svakom skupu, na svakom letu, svakom javnom pojavljivanju) i služila mu je kao svojevrsni štit od medija: dnevno je razmatrala oko 250 novinarskih pitanja i nadgledala njegove tvitove. Novinari je cijene zbog profesionalnosti i jer ne dopušta da joj se ulizuju pozivima na pića ili večere i ne intimizira se s njima, no zamjerali su joj što se kao glasnogovornica ne oglašava i ne odgovara na njihova pitanja onoliko hitro i žustro koliko bi trebala. Čak i kad je Trumpova administracija proglasila Hicks direktoricom strategijskih komunikacija (funkcijom skrojenom upravo za nju), dotična je ostala vrlo samozatajna i dalje nesklona medijskim istupanjima. Nije aktivna ni na društvenim mrežama, poput Trumpova omiljenog Twittera, a kada je traže intervju – ljubazno odbije pod isprikom da nije ona vrijedna pažnje, nego predsjednik.

Hoće li počistiti dokaze?

Po svjedočenju prijatelja i kolega, upravo su lojalnost, marljivost, živost i vedrina vrline koje krase Hicks, zbog čega i ima najdulji staž među predsjednikovim osobljem (a poznato je koliko je Trump brz na okidaču u davanju otkaza svojim suradnicima).

No, hoće li njezina lojalnost biti na kušnji kada je posebni savjetnik i bivši direktor FBI-a Robert Mueller pozove na ispitivanje u sklopu istrage o tajnom sporazumu između ruske vlade i Trumpove predsjedničke kampanje, odnosno o ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016.? Naime, sumnja se da je Hope Hicks ometala lanjsku istragu i odbila objasniti zašto se Donald Trump Jr. našao s ruskim odvjetnikom uoči izbora u Trump Toweru, a sporno je navodno i to što je lojalna zaposlenica predsjedniku Trumpu obećala da “mailovi njegova sina neće nikada isplivati na svjetlo dana”, tj. da će počistiti sve dokaze. Ipak, kada počnu ispitivanja osumnjičenih, vrlo brzo pokazat će se tko će biti žrtva u predstojećem političkom trileru.     

Pogledajte i galeriju: Trumpova suradnica u Davosu privukla pažnju čizmama od 800 dolara

Hope Hickd
1/10

Komentara 62

Avatar raco
raco
09:10 05.02.2018.

e moj Vecernji, lagano toneš u žutilo.

TH
thortex1
09:29 05.02.2018.

Zar vas nije sramota pisati gluposti. izmišljate nebuloze, kojima se zasigurno bavite u svom poslu. Vi tamo neka umišljena novinarka, znate pisti samo žutilo. Smatram da bi trebali imati bar malo kućnog odgoja i ne ulaziti u tuđe intime. Zašto ne pišete o uspjesima naše djece, šprtaša, znanstvenika i slično...

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
09:09 05.02.2018.

Večernji list... što drugo reći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije