Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lokalni političar prijavio 29 nekretnina više nego prije dvije godine

Prijavio je tako još pet kuća, stan u Zagrebu, tri automobila, dionice, OPG, zaradu od turizma...
06. ožujka 2020. u 08:44 6 komentara 6266 prikaza
Marijan Kostešić
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon otkrića niza propusta u imovinskoj kartici prošlog mjeseca, zamjenik načelnika Marčane Marijan Kostešić (IDS) prije desetak dana ispunio je novu karticu. S obzirom na to da više nije na tri stranice, nego na njih deset, jasno je da je riječ o velikim izmjenama. Prijavio je tako još pet kuća, stan u Zagrebu, tri automobila, dionice, OPG, zaradu od turizma...

Goste u kvartu u kojem se nalazi dom Milanke Opačić dočekuje njezin 2,5-godišnji labrador DOPUNA IMOVINE Milanka Opačić u imovinsku karticu dodala stotine kvadrata i dva psa

Prema predzadnjoj kartici iz prosinca 2017. godine, donačelnik Marčane posjedovao je samo dvije kuće u Kavranu. Jednu od 43 kvadrata vrijednu 700 tisuća kuna koju je stekao nasljedstvom, prodajom imovine i zaduženjem kod banke, a drugu kuću od 119 kvadrata, isto u Kavranu, koju je također procijenio na 700 tisuća kuna. Dvije godine kasnije u vlasništvu ili suvlasništvu ima ukupno sedam kuća, a supruga posjeduje i stan u Zagrebu.

Posjeduje i tri automobila, iako ranije nije naveo nijedno vozilo, a može se pohvaliti i popriličnom štednjom u eurima koju ima sa suprugom. Naveo je i koliko supruga zarađuje od turizma, ali i da je stopostotni vlasnik OPG-a, kao i određenog broja dionica. Sveukupno je marčanski donačelnik u kartici naveo 33 nekretnine, što je 29 više nego što je upisao 2017. godine, piše Glas Istre.

Kolinda Grabar-Kitarović ANALIZA Imovinska kartica Grabar Kitarović nakon mandata: Čak 20.000 eura manje ušteđevine

U imovinskoj kartici ponovno se sjetio kuće u Banjolama koju je, doduše, prikazao u prvoj kartici iz 2011. godine, ali ju je tada pogreškom procijenio na 292 tisuće kuna. Kasnije je priznao da je mislio na eure. Kuća u Banjolama u dva navrata protezala se na 320 kvadrata, a sada Kostešić upisuje površinu od 807 kvadrata, čime priznaje da je skoro 500 kvadrata "po putu" negdje isparilo. Sve kuće koje posjeduje, izuzev one u Banjolama, nalaze se u Kavranu.

Po prvi put objavio je i dodatnu zaradu supruge. Sada se pokazalo da njegova supruga uz redovan prihod na pulskom Sveučilištu, gdje prima plaću od 12.862 kune, dodatno godišnje zaradi 283.117 kuna. U napomeni je navedeno da se radi o bruto iznosu. Samo od iznajmljivanja turistima Kostešićeva supruga obiteljski budžet godišnje podeblja za 180.227 kuna, a ostatak su sredstva "od drugog dohotka" i "druge djelatnosti".

Koronavirus u Irskoj
UVELI I 5. STUPANJ
Najstroži 'lockdown' u Europi: Druženja dopuštaju samo samohranim roditeljima i samcima
Jabuke
PROMO
Enna Fruit pokreće akciju „Mjesec domaće jabuke“ s ciljem poticanja prodaje domaćih sorti
 • Ivan50:

  Ma to je neka zabuna.Ovaj je sigurno prikriveni hdz ovac. Za lijevicare se odavno zna da oni samo pomazu drugima a za sebe ne mare.

 • Kokoiduhovi:

  Svi političari se pokažu jako, jako sposobnima, radišnima, kada zasjednu na neku funkciju. Toliko rade i na toliko poslova, da im imovina buja. A bujaju i oni; većinom se zaokruže kao baloni. Čudo jedno kako puno mogu steći i zaraditi ... prikaži još! svojim predanim, vrijednim, poštenim radom, u znoju lica svoga.

 • Avatar NO_KOMENT
  NO_KOMENT:

  Što je HDZ na državnoj razini to je IDS u Istri.