Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Homofob s Brača

Don Ursić: Slučajno sam pogledao gay-pornić i shvatio poantu

don Andro Uršić (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
08.06.2011.
u 15:28

Kontroverzni svećenik iskoristio je sinoćnje predstavljanje svoje knjige u Splitu kako bi izvrijeđao homoseksualne osobe

Kontroverzni svećenik don Andro Ursić iskoristio je sinoćnje predstavljanje svoje knjige u dvorani splitskog Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu kako bi izvrijeđao homoseksualne osobe, a u vrijeđanju su mu pomogli i promotori knjige te moderatorica večeri.

Slučajno gledajući gay-pornić u sobi belgijskog hotela, don Ursić je, prema vlastitim riječima koje prenosi Slobodna Dalmacija, vidjevši da jednom od dvojice protagonista iz analnog otvora curi izmet – "shvatio poantu". Zato je predložio sudionicima Povorke ponosa, koja je najavljena za subotu u Splitu, da "umjesto ulicama grada prođu kanalizacijom jer je njihovo općenje ionako prožeto fekalijama". Nije objasnio kako je moguće slučajno pogledati pornografski film kad se takvi programi u hotelima moraju posebno odabrati te se dodatno plaćaju.

Don Ursić je, inače, župnik Supetra i Mirca na Braču, a uoči Gay pridea u Splitu objavio je knjigu naslova "Gay parade - manifestacije izopačene seksualnosti". Od njegovih se homofobnih navoda, kako je pisao Večernjak, Crkva ogradila.

I drugi govornici na predstavljanju knjige neprimjereno su govorili o homoseksualcima i najavljenom Gay prideu pa je tako Josip Čorić, jedan od promotora, povorku nazvao "organiziranim strašilima za normalan svijet". Moderatorica večeri Danijela Demicheli Vitturi, prema pisanju Slobodne Dalmacije, izjavila da "konj skače na kobilu, majmun na majmunicu i tako u cijelom životinjskom svijetu od komarca do orla, osim kod nekih poremećenih pojavnosti."

"Slobodna" navodi i kako nitko iz homoseksualnih udruga nije nazočio predstavljanju jer su ga očito svjesno odlučili ignorirati.

Komentara 119

GU
gumakau
19:23 08.06.2011.

Don Ursiću Nebitan si, fejk i smaraš!!

OB
-obrisani-
19:37 08.06.2011.

ma ljubavnik je sam otišao na doček pape ,pa je ovaj sad besan ka ris

OB
-obrisani-
16:30 08.06.2011.

dobar izgovor ,zlata vredi....stara je poslovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije