Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Homofob s otoka

Crkva se ogradila od svećenika homofoba iz Supetra

'06.06.2011, Supetar, Brac- Zupnik zupe sv Petra u Supetru don Andro Ursic napisao je knjigu Gay- parade manifestacije izopacene seksualnosti Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
07.06.2011.
u 08:14

"Dvojica homoseksualaca spajaju se neprirodno i agresivno. Dva vijka ne mogu se spojiti", piše don Ursić

Knjiga "Gay parade manifestacije izopačene seksualnosti", kojoj je autor supetarski župnik don Andro Ursić, svojim radikalnim stavovima uzburkala je javnost i prije predstavljanja koje će se održati danas u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu. Čak su se i crkveni krugovi ogradili od teza koje iznosi supetarski svećenik. U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji kažu kako oni s knjigom nemaju ništa, jedino su don Ursiću dali prostor u kojemu će je predstaviti. Don Stanko Jerčić, generalni vikar Hvarsko-bračko-viške biskupije, kaže kako ti stavovi iz knjige nisu službeni stav Crkve.

– Riječ je o osobnim razmišljanjima don Andra na koja on ima pravo – rekao je don Jerčić.

Ne podržavamo piromane

– Treba razlikovati homoseksualnost kao stvarnost koja postoji od kada je čovjeka, od gay parada i gay udruga koje promiču spolnu dezorijentaciju i nastoje ozakoniti nešto što nije normalno – rekao nam je don Andro Ursić, s kojim smo razgovarali u njegovoj župi.

Ističe kako nikoga ne želi uvrijediti jer smatra kako je homoseksualnost prirodna genetska pojava. Međutim, paradiranje istospolnih parova smatra izopačenim i neprirodnim.

– Kleptomani i piromani također se rađaju s genetskim poremećajima, a ne podržavamo ih. Homoseksualne udruge bore se za seksualna prava dezorijentiranih. Zašto se ne štite prava ljudi koji opće sa životinjama? I oni su seksualna manjina – smatra don Ursić. "Dvojica homoseksualaca spajaju se neprirodno i agresivno. Dva vijka ne mogu se spojiti", piše u knjizi.

– Seksualnost nam je dana od Boga radi razmnožavanja. Homoseksualci traže svoja prava, a njihove su udruge agresivne poput Miloševića kada je krenuo u svoj osvajački pohod – iznosi nam don Ursić jednu od teza iz svoje knjige.

Napisao je da bi se homoseksualne osobe trebale liječiti, poput alkoholičara i psihopata, a gay udrugama, koje podržavaju destrukciju i nemoral, po njemu je mjesto na "otoku gubavaca"

"Nisam moralni čistunac i osobno sam grješan, ali gay parade su manifestacije zla i nasilna promocija izopačene seksualnosti. Javno propagiraju nemoral i ruše sve etičke barijere", napisao je u svojoj knjizi.

Protiv poziva na nasilje

Međutim, ne podržava ni najavljenu heteroparadu.

– Nipošto ne mogu podržati ništa što uzrokuje nasilje, jednako kao što ne podržavam nemoral na javnome mjestu bez obzira na to tko ga provodi – kaže Ursić. U njegovoj župi, tvrdi, ima homoseksualaca.

– Njih u duhu Evanđelja treba saslušati, savjetovati i u ispovijedi odriješiti. Svećenik sam, ja mogu pomoći čovjeku koji mi dođe na ispovijed, ali kako pomoći onome koji se udružuje u udrugu i nasilno želi širiti svoju bolest?! – kaže supetarski župnik.

Mirjana Kučer, predsjednica Domina, udruge koja je u organizaciji splitskog gay pridea, kaže da joj stav don Ursića ne smeta, sve dok ne poziva na nasilje.

Ključne riječi

Komentara 104

US
Uman SS
09:15 07.06.2011.

Znam da je već više puta rečeno ... ali čavjek je fakat u pravu!!!

Avatar Jana
Jana
09:20 07.06.2011.

Slažem se sa ovim svečenikom.

OB
-obrisani-
12:25 07.06.2011.

pristaju ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije