Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Šlaus za Večernji

'Domovinski rat izravan je rezultat loše politike, loše antropologije i loše povijesti'

24.01.2024.
u 13:57

"Netko će reći da je sve to divno i krasno, ali da nam trebaju STEM područja, nove tehnologije... Ja se slažem, to je apsolutno bitno, ali koliko god novca zaradili na novim tehnologijama, to neće biti kap u moru novca koji smo izgubili zbog Domovinskog rata. A taj je rat izravan rezultat loše politike, loše arheologije i antropologije te loše povijesti", kazuje za Večernji list iskusni forenzički antropolog i bioarheolog Mario Šlaus.

Komentara 11

AC
ActaCroatica
14:11 24.01.2024.

Ako loša politika znači velikosrpska politika, koja postoji i prije Slobodana Miloševića, onda je 100% u pravu.

DU
Deleted user
15:00 24.01.2024.

Pazi ovo svaka "čast STEM-u ali privreda stvara premalo novaca za rat" i zato treba forsirati antropologiju i čim manje STEM-a to bolje? Kakve ovaj lik stvari dovodi u svezu to je nevjerojatno. Lik, ti ne možeš odlučivati o antropologiji u susjednim zemljama i ako oni imaju dobar STEM, dobre povijesne analize ti neće pomoći kad ti njihove rakete budu padale na glavu. Neprijatelja možeš otjerati jedino dobrom toljagom, a ne analizom kako je do svega toga došlo.

GO
goran2hr
16:14 24.01.2024.

Naravno da se Domovinski rat mogao izbjeći. Jedino još da je antropolog dao popis, što bi on sve učinio kako bi zadovoljio Slobu i Srbe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije