Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Domovinska koalicija: Vojna vježba "Slavensko bratstvo" prijeteći problem

Resorne tehničke ministre obrane i kulture pozivaju da, kako kažu, svaki u svom resoru primjereno odgovore, a Šerbedžiji su poručili da se "s Brijuna preseli na Adu Ciganliju"
15. kolovoza 2016. u 16:25 145 komentara 21917 prikaza
Vojne vježbe
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Domovinska koalicija poručila je u ponedjeljak kako se značajan dio hrvatske javnosti iz lijevo-liberalnih krugova kojem, tvrde, pripada i Plenkovićev HDZ, stavio u službu zamagljivanja prijetećeg problema u vidu najavljene vojne vježbe "Slavensko bratstvo", koju bi krajem rujna i polovicom listopada Srbija i Rusija trebale održati 30 kilometara od hrvatske granice, na vojnom vježbalištu Nikinci u Vojvodini".

– Riječ je o vojnim vježbama koje je Rusija do sada provodila diljem istočne Europe, a znajući gdje je dovela takva demonstracija sile u Ukrajini začuđuje nas blaga ili nikakva reakcija tehničke Vlade i tehničkih resornih ministara još uvijek pod kontrolom HDZ-a.

S druge strane, u Hrvatskoj je trenutačno u tijeku banaliziranje svih potencijalnih ugroza od jačanja terorističkih ćelija ISIL-a u BiH, do veličanja postupaka srpskih i ruskih lidera kojim se ugrožavaju hrvatske vrijednosti i teritorijalni integritet – navode u priopćenju. 

Thompson Kvesić Parlamentarni izbori Pero Ćorić: Marko Perković Thompson podupire Domovinsku koaliciju i Marka Kvesića

SDP i HDZ prozivaju za "dogovornu demokraciju" zbog intervjua glumca Rade Šerbedžije jednim dnevnim novinama u kojem, tvrde, on veliča Putina. – Nitko u Hrvatskoj nije reagirao na to da on kao osoba, uz potporu i bivših, ali i sadašnje Vlade te uz izdašnu financijsku potporu istih gospodari Brijunima te u navedenom intervju izravno veliča Vladimira Putina – poručuju iz Domovinske koalicije.

Resorne tehničke ministre obrane i kulture pozivaju da, kako kažu, svaki u svom resoru primjereno odgovore, a Šerbedžiji su poručili da se "s Brijuna preseli na Adu Ciganliju".

>> Domovinska koalicija: Inzistirat ćemo na provođenju lustracije u pravosuđu

Zagreb: Tomislav Tomašević komentirao izborne rezultate i najavio kampanju za drugi krug
Ima i debitanata
Tko će u zagrebačkoj Skupštini Tomaševiću "čuvati" leđa, a koga više neće biti
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan