Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO KAŽU ANALITIČARI

Dolazi li vrijeme jačanja desnice? Mamić: Ako vidimo njihovo ujedinjenje, možemo vidjeti i smak svijeta

Foto: PIXSELL
1/3
30.09.2021.
u 12:47

- Na desnici je teško opstati jer gospodarske politike kod njih izostaju - dodaje Mamić

S Marijanom Pavličekom na čelu ujedinit će se Suverenisti, a novog čelnika, Ivana Penavu, trebao bi izabrati Domovinski pokret. Dolazi li vrijeme jačanja desnice u Hrvatskoj, pitali smo političke analitičare.

– Ako vidimo ujedinjenje desnice, možemo vidjeti i smak svijeta – kaže Ankica Mamić, dodajući da je na desnici i u prošlosti bilo ljudi s liderskim potencijalom, ali nisu uspjeli. Kao primjere navodi Tončija Tadića i Miroslava Rožića.

– Svojedobno su oni HSP doveli do gotovo 20 posto. A onda je počelo razmontiranje – kaže politička analitičarka, koja u ujedinjenu desnicu ne vjeruje.

– Bilo bi super da me demantiraju, ali iskustvo govori da će to teško ići – govori A. Mamić, pa dodaje kako je desnici teško opstati i jer gospodarske, pa i druge politike kod nje izostaju.

– Ne možete čitavu agendu temeljiti na ratu koji je bio prije 30 godina, na braniteljima i naciji. Naravno da smo svi zahvalni na udjelu koji su branitelji imali u stvaranju države, ali u 21. stoljeću traže se nove nove teme, mlade ljude zanima primjerice što imaju reći o zelenim i digitalnim transformacijama, koje nikako nisu rezervirane samo za lijeve – konkretna je Ankica Mamić.

Da od ujedinjenja Suverenista neće biti ništa, uvjeren je i Davor Gjenero.

– Ključna stranka na desnom političkom polju je uspostavljena, to je Most.

Mostovci su zauzeli racionalno političko polje, imaju čvrsto biračko tijelo, strukturu i organizaciju. Nemamo mi ni toliko desnog biračkog tijela koliko imamo samoprozvanih lidera desnice – kaže Gjenero. 

Komentara 33

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
13:08 30.09.2021.

Lakse je desnicom...

Avatar Asterix
Asterix
13:37 30.09.2021.

S ovakvim liderima desnica nema šanse. Ni kod ostalih nisu puno bolji. Iako nisam fan, Plenković može biti potpuno miran. Konkurencija mu je toliko loša da se može "ubiti" od dosade. Imamo problem kao u sportu, ako je protivnik loš ne moraš se truditi za pobjedu, samim time ne napreduješ.

TA
Tango6
16:02 30.09.2021.

Da usput toliko jaka desnica u hr da su ih Možemo. U Zagrebu pregazili ko.plitak.potok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije