Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terezijana

Dolazak carice Marije Terezije i Lada u sjeni Nede Ukraden

\'09.06.2010., Bjelovar - Carica Marija Terezija ponovo dolazi pozdraviti Bjelovarcane Photo: Damir Spehar/PIXSELL\'
\'Damir Spehar/PIXSELL\'
09.06.2010.
u 16:25

Novost će biti uvođenje Artulice - zabavnih događanja za djecu i odrasle u Strossmayerovoj ulici uz nastup klauna, pantomimičara, šansonijera....

Bjelovarčani se užurbano spremaju za novi posjet carice Marije Terezije, u čiju će čast od sutra do nedjelje biti održana tradicionalna 15. Terezijana, a koja će, prema riječima organizatora, programom biti dosad najraskošnija. Kao i lani, Turistička će se zajednica pobrinuti za događaje u dvorištu gradske uprave, dok će na binama na korzu zabava biti prepuštena koncesionarskoj tvrtki Fest, koja dovodi Jelenu Rozgu i Jasmina Stavrosa.

Podijelila mišljenja

Po tom pitanju, da je svaka reklama dobra i poželjna, dokazuje već unaprijed podignuta prašina oko najave sutrašnjeg koncerta Nede Ukraden, o kojoj se više priča nego o dolasku utemeljiteljice Bjelovara, carice M. Terezije ili, pak, gostovanju ansambla Lado.

- To uvijek tako ide, ljudi će među pet jabuka, ako je jedna trula, prvo nju primijetiti. Iz koncesionarske tvrtke su procijenili da će Neda Ukraden za njih biti isplativa, i na takvo što nemamo pravo prigovora. No, ne želim se zamarati i trošiti riječi na Nedu Ukraden jer pokraj sadržaja za "široke mase" na korzu, u dvorištu gradske uprave priredit ćemo iznimno bogat program za one probranijih glazbenih kriterija - kaže Mladen Medak Gaga, direktor Turističke zajednice.

Pokraj središnjeg događaja dolaska carice Marije Terezije, koja će u pratnji graničara Husara ispred palisada Grada Bellowara sugrađane pozdravljati svakog dana u 18 sati, novost je uvođenje Artulice, s pregršt zabavnih događanja za djecu i odrasle u Strossmayerovoj ulici. Među ostalim, za zabavu će se brinuti kućni teatar Škripzikl s klaunskom i pantomimičarskom predstavom za djecu te "Kod zbrkatog" za odrasle. Međutim, moći će se uživati i u večeri šansone, sefardskih romansi, ali i nastupu domaćeg Dixielend banda.

Za svakog ponešto

U dvorištu gradske uprave, pokraj Lada, sutra će nastupiti i Zagrebački tamburaši sa spletom starogradskih i makedonskih pjesama te sevdalinki. Drugog dana koncert ima Beatles Revival band, potom Massimo i Big band HRT-a (Tribute to Frank Sinatra), dok je u nedjelju na rasporedu dječji retrofestival "Velike i male pjesme", ali i koncert Orkestra HV-a.

Sa srećkom od 30 kuna posjetitelji prvi put mogu igrati nagradnu Tombolanu i osvojiti glavni zgoditak automobil chevrolet spark ili jednu od "utješnih" nagrada, skuter piaggio, prijenosno računalo, LCD TV ili putovanje.

- Javno izvlačenje je u nedjelju u 22 sata na bini kod fontane. Biti će zanimljivo jer ne znamo tko će biti sretnik, a još manje tko će izvlačiti tombole, carica, Jelena Rozga ili netko treći - našalio se Gaga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije