Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVODIO EKSPERIMENTE
Povratak na članak

Dokumenti otkrili: FBI je zaplijenio sve Tesline stvari, tražili su 'zraku smrti'

Preporučuje se da dokumenti budu pod stalnim nadzorom kako bi bili sigurni te da ne padnu u ruke neprijatelja

Komentari 43

Avatar mason
mason
20:14 29.09.2016.

To je oruzje usavrseno 70ih.Gledao sam da su lovci nasli ogroman broj mrtvih zivotinja a prije toga su vidjeli vojno vozilo u blizini. Zato pise Russia today, boje se, zato sto bi Ameri mogli tim oruzjem unistiti sve sto hoda po Rusiji za par minuta.A nebi ni znali niti bi imali vremena da odgovore ali to Ameri nece uraditi.Americka vlada to krije isto kao sto su krili internet godinama dok nisu izmislili nesto bolje. Zato veliko hvala za ovog Amerikanca Hrvatskog podrijetla.

VL
NE
Neonacionalist
19:30 29.09.2016.

Da je imao tko obilno financirati ovog genijalca tko zna što bi sve još on izumio .

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:59 29.09.2016.

Tesla je OTROVAN a nije umro prirodnom smrcu...

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
21:27 29.09.2016.

Teslu su ubili istrerirani ruski KGB golubovi koji su izgledali kao američki. Jedina razlika je bila što su umjesto vode pili votku. Problem je bio što je Tesla bio zakleti antialkoholičar i tu je fatalnu glupost onda platio životom. AA sve njegove ideje ostvarene i neostvarene su zaplijenili Eskimi koji su se tu slučajno našli u ribolovu. I sad samo čekaju pravu priliku da se Svijetu osvete zbog topljenja leda na Sjevernom polu. Sve ove tajne stoje u knjizi poznatog srpskog književnika i romanopisca Iskonija Jezdivog iz Laževaca.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:30 30.09.2016.

Uglavnom puno price oko nicega. Zraka smrti nema, Tesla je izmislio nekoliko stvari koje su bile nesto novo prije 100 godina a sad je to zastarilo. Lik je bio cudak.

VL
KO
Korisniche
21:12 29.09.2016.

Tesla je bio kralj

VL
AN
anteS
09:04 30.09.2016.

Ovo, sto pise 'RUSSIA TODAY' i prenosi Večernji moze se pročitati u svakoj boljoj enciklopediji. FBI je zaplijenio Tesline papire,jer je Amerika 1943.bila u ratu. To je sve.

VL
IR
Igor.Ranic
01:10 02.10.2016.

Ove je godine objavljen zanimljiv roman na engleskom jeziku, hrvatskog pisca koji živi u Americi, Dražena Mazura. Naslov je knjige Unutar Konja (Inside the Horse), i u njoj se nalaz neki manje poznati podaci o Tesli. Sudeći po toj knjizi, nisu svi Teslini dokumenti I ostavština pali u ruke FBI-a. Dan prije nego li je umro posjetila ga je Charlotte Muzar, sekretarica Teslinog nećaka, i veliki učenjak je njoj navodno predao tajanstvenu škrinju jer nije htio da ta završi u rukama vladinih ljudi. U toj su se škrinji nalazili podaci o Teslinim najneobičnijim pronalascima, uključujući ‘zrake smrti’, a pisac tvrdi da ti pronalasci nisu Teslino samostalno otkriće, nego je on igrom slučaja došao do inicijalnih podataka o izvjesnom broju neobičnih projekata od tajanstvenih inteligentnih biljaka nalik na morske konjiće, koje su nekad nastanjivale mitološki otok Atlantidu. Premda je knjiga djelo fikcije, u njoj su mnoge provjerene povijesne istine i teško je utvrditi koji su dijelovi romana plod autorove fikcije, a koji su bazirani na poznatim činjenicama. Na primjer, Charlotte Muzar je bila stvarna osoba koja je posjetila Teslu dan prije njegove smrti. Više o knjizi prepunoj manje poznatih informacija o Tesli, možete pronaći na Amazon.com

VL
Avatar NasaDomovinaHrvatska
NasaDomovinaHrvatska
20:06 29.09.2016.

Oni su ga i ubili. Svagdi su naši Hrvati ginuli.

VL
DU
Deleted user
19:44 29.09.2016.

Tko bi rekao da se i medju srbima nadje ovako pametan i genilajan ljudina...

VL
TI
Tixon
19:20 29.09.2016.

Sava Kosanović ga je doneo u Beograd.

VL
DU
Deleted user
19:01 29.09.2016.

Zraka smrti vjerojatno misle na laser, možda zato danas ni nemamo jake baterije jer se vlade boje da bi se to oružje moglo proizvoditi u nećijoj garaži, dok odbrane od toga skoro nema.

VL
ST
Stipan
21:36 29.09.2016.

Nikola Tesla je bio Edisonov zaposlenik u njegovoj kompaniji tako da Teslu kao izumitelja u svijetu mako ko i spominje. Osim kod nas i Srba.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.