Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvrt teologa Raguža digao prašinu
Povratak na članak

Dr. Markešić: Hrvatsko društvo u cijelosti funkcionira po načelima Raguževe katoličke doktrine

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova: Zakon djelovanje u skladu s naukom vjerske zajednice ne smatra diskriminacijom

Komentari 115

PS
ps25
13:18 18.08.2016.

Ovo je kad se ateisti i heretici uhvate nauka.

VL
MA
MarioG
13:24 18.08.2016.

Ali doista pisete o necem sto ne razumijete i krivi smisao dajete.

VL
GS
gsubara
14:01 18.08.2016.

Da li će se uvaženi profesor Markešić ispričati hrvatskom društvu. Niti je žena u doktrini Katoličke crkve "drugotna" - ako to ne zna onda ne znam po čemu je on sociolog religije. Niti se većina hrvatskih muškaraca ne odnosi prema svojim majkama, ženama, kćerkama, kolegicama i poznanicama na način kako to on u ovoj izjavi želi pokazati. Kao što ne prihvaćam Raguževe ideje, neprihvatljivim smatram da Markešić sve u crkvi, ali i sve Hrvate proglašava divljacima i agresivcima.

VL
BE
beitsche
13:27 18.08.2016.

Kad ce se SDP ispricati zbog hude jame.

VL
Avatar tituš
tituš
13:44 18.08.2016.

kad hoćete pisati o ispraznostima, onda se hvataju teme iz povijesti, pa se treba ispričavati nečemu od prije petstotina godina! Ničemu i nizašto kriv, trebao bih se ispričavati. Molim ispriku autora ovakvih tekstova i nebuloza!

VL
MA
MarioG
13:47 18.08.2016.

U liberalnom svjetonazoru riječ "poslušnost" je nešto najgore što postoji, riječ koja skoro pa ima značenje zlostavljanja. To je jedan od civilizacijskih promašaja koje je donio liberalizam. Jer takve veze uspjevaju ako i samo ako postoji zajednički obostrani interes. U tim vezama moje "ja" je uvijek ispred "nas". Ako sam poslušan znači da radim protiv svojih interesa. Kod liberala "nesebično davanje" je obično znak nekog poremećaja osobe: ovisnosti, zasljepljenosti itd. - a ne vrhunski znak i izražaj ljubavi.

VL
II
iifever2
14:03 18.08.2016.

procitao sam tekst iz glasa koncila i zaista ne znam u cemu je problem osim mozda u tomu da svi ovi ateisti i heretici na napisano gledaju iz vlastite perspektive, a da crkvenu i vjernicku niti razumiju niti zele razumijeti - ocito samo gaditi.

VL
NO
notthatperson
14:02 18.08.2016.

Dijana Jurasic nema drugog posla.. pa piskara po portalu.. ;) treci puta pisem isti komentar.. i pozdravljam admina usput.

VL
CC
CCR
14:22 18.08.2016.

"Uvaženi dr. sociologije" Markešić se u suvremenu katoličku teologiju i praksu razumije otprilike koliko i Ella Dvornik. Ali, takvi i sugovornici i jesu krajnji domet ovog glasila koje sebi tepa da je "konzervativno".

VL
DR
drneprbr1
14:38 18.08.2016.

Kao prvo otkačiti popove od državne sise, a ako se hoće baviti politkom neka se jave Papi Vrani da ih odriješi od majčice crkve. Kao drugo: objavit popis popova pedofila ( o onima što spavaju sa ženama svojih vjernika neću komentirati). Pa vi onda šaljite djecu u crkvu popovima...........................

VL
Avatar MK
MK
14:58 18.08.2016.

Dr. Markešić je ocito ekspert za lude vjernike... A kakav je to Nobilo katolik - a tu ce zenu?

VL
CE
Cetijus
14:37 18.08.2016.

Dark Medieval Times

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
13:53 18.08.2016.

Ovo se događa kad daltonisti komentiraju boje. Lijevoliberalni mediji i njihovi (mahom ateisti) novinari komentiraju nešto o čemu pojma nemaju. I naravno ...za sugovornike izaberlu redom Markešića i njemu slične, čudim se što se niste Grubišića sjetili.

VL
DU
Deleted user
14:25 18.08.2016.

I to je jedan doktor napisao? Učen neki čovjek, vidi se da ima volje ući u samu srž teme o kojoj priča. Lol

VL
Avatar MK
MK
15:01 18.08.2016.

...neka Dr. Markešić dode kod mene kuci pa neka mojoj zeni i meni objasnjava kako se mi to po njenom moramo ponasati, da bi ona bila zadovoljna sa nama!

VL
Avatar MK
MK
15:17 18.08.2016.

Dr. Markešić: ...bez Boga, ...bez Gospodara! (sjecamo se mi jos ZET-ovih Tramvaja)

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:54 18.08.2016.

Svako društvo ima svoja pravila pa tako i crkva. Katolička crkva ima takav odnos prema ženama gdje im nema mjesta u svećeničkim redovima, dok kod protestanata žene imaju skoro ravnopravan položaj unutar crkvene hijerarhije. U komunizmu, kineski komunizam je čak ograničio rađanje ženske djece pa je redovito bio mnogo veći broj muške djece od onog broja koji je biološki normalan. U bankarskim institucijama direktorska mjesta su gotovo uvijek popunjena muškarcima. Dakle nemojmo otkrivati toplu vodu, to je sve svijet oko nas. Pitanje je da li to treba mijenjati. Katolička crkva u Hrvatskoj se zalaže za takvu ulogu žena u društvu i u crkvi, to je njezino pravo i dolazi iz njezine 2000 godina stare doktrine i utjecat će na sve strukture društva da to tako ostane. I uključiti se aktivno u izbore na strani onih koji su za takav status žena u Hrvatskoj.

VL
KR
krakatau
14:16 18.08.2016.

Zabraniti religiju jer sluzi samo i jedino mrznji.

VL
Avatar MK
MK
14:43 18.08.2016.

Ima zena koje bi zeljele biti "Svecenici" ali nebi bile "Casne Sestre" - i u toj aritmetici Sotonine podmetnute pravde je klica napasti zasadena, koja uvodi nered, nesklad, razdor i propast... Dignite glavu, pogledajte u svijet i sami se uvjerite (bez da citate sto govori Markešić a sto Raguž) sto je gnojivo za nesklad i propast u meduljudskim odnosima u ovome svijetu - a sto je hrana za sklad i zivot! ...u domu onog muskarca koji se vodi ucenjem Crkve Katolicke, ne postoji nasilje i nepravda - i to je ona istina koju sotonini advokati presucuju! ...I nije istina kako sotonini advokati govore, da Crkva samo zeni namece obaveze - ona namece obaveze i prema muskarcu podjednako! ...Brak izmedu muza i zene je "bilateralan" a ne "kolektivan" i zato pazite, da "Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja"...

VL
BA
bakulušić
21:31 18.08.2016.

Pravila Večernjakova portala jasno kažu da je nedopušteno vrijeđanja, među ostalim, na vjerskoj osnovi. Podrazumjeva se brisanje takvih komentara i ostale sankcije. Svjedočimo na ovom primjeru, i na drugim, kad se govori o Crkvi i vjeri, sve ječi i pršti od vrijeđanja vjernika, svećenika, biskupa, Katoličke Crkve u cjelini... I nikom ništa! I nikom ništa! Ružno i sramotno za Večernjakov portal a i za one koji takve komentare pišu. Starac Šimun je gledajući Isusa rekao: "Ovaj će mnogima biti na spasenje a mnogima na propast!" Ovaj portal to rječito potvrđuje.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.