Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koktel

Doktorica trovaču davala leponex jer je on to tražio

'30.06.2011., Sisak - Na Zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje Gordani Laktasic i Dragomiru Pavlovicu koje se terete za ubojstvo trovanjen Jadranke Podgarsek i Damira Zaimovica 2010.godine. Photo:N
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
30.06.2011.
u 17:45

Nisam znala da konzumira alkohol, a leponex mi se činio najprikladnijim za njegovo liječenje, rekla je doktorica Andreja Tomić

Zbog dopune dokaznog postupka protiv Gordane Laktašić i Dragomira Pavlovića, optuženih za teška ubojstva trovanjem i druga kaznena djela, glavna rasprava na sisačkom Županijskom sudu prekinuta je do kraja kolovoza. Na današnjoj su raspravi psihijatri, koji su liječili Dragomira Pavlovića od PTSP-a, objasnili kako je došao do tableta leponex, kojima su navodno otrovani Jadranka Podgoršek i Damir Zaimović.

– Tri je puta, nakon terapije u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači, Dragomir Pavlović dolazio u moju ambulantu. Na temelju otpusnice iz Popovače i njegov osobni zahtjev, prepisivala sam mu antidepresive. Iako to na otpusnici nije stajalo, rekao je da ne može spavati i da uzima leponex pa je tražio upravo taj lijek. U tom trenutku nisam znala da konzumira alkohol, a leponex mi se činio najprikladnijim za njegovo liječenje. Riječ je o klasičnom neuroleptiku koji, kao i drugi, ima specifične, ali ne drastične nuspojave. U svojoj praksi od 2003. godine nisam imala nijedan smrtni slučaj kao nuspojavu – svjedočila je dr. Andreja Tomić iz Zagreba. Vjerojatno će nastavak rasprave pokazati zašto je Pavlović ustrajao upravo na leponexu kada je poznato da postoje noviji, jednako učinkoviti neuroleptici treće generacije.

Neki stručnjaci pak smatraju da leponex može imati opasnije nuspojave pa ga prepisuju samo kada drugi antidepresivi nisu dovoljno učinkoviti. Time se vodio i psihijatar popovačke bolnice dr. Goran Tošić. Iako se zbog velikog protoka pacijenata na odjelu, šezdesetak na mjesec, nije mogao prisjetiti Pavlovića, suglasio se sa svojom prijašnjom izjavom, kada je rekao kako je Pavloviću propisao jaku terapiju antidepresiva, ali bez leponexa. Tužitelj Stipe Vrdoljak primijetio je da se nigdje u Pavlovićevoj medicinskoj dokumentaciji ne spominje leponex te da je upitno doziranje neuroleptika, kada se usporede deklaracija proizvođača i liječnička praksa.

Komentara 3

TO
Toni50
18:59 30.06.2011.

Doktorica trovaču davala leponex jer je on to tražio.. podmuklost u samome naslovu ! Liječnica je davala lijek bolesniku pacijentu koji ima pravo na lijek koji je on tražio i tvrdio da mu treba i pomaže. To večina normalnih poštenihih liječnika takodjer čini. Izuzev pametnih novinara ili sudaca !

1J
1japan
23:58 30.06.2011.

trebala mu je na receptu napisati da se pije sa komunalnom vodom pa nebi riknuo.

LE
leetinside
05:05 01.07.2011.

Ja sam neki dan dobio leponex, imam doma 2 kutije po 25mg i jednu po 100mg... a tablete su cista droga... popis jedan od 100 spavas 40 sati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije