Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hoću raditi zakonito'
Povratak na članak

Doktori više ne žele raditi prekovremeno: Kreću u akciju koja bi mogla ugroziti pacijente

Premijer već dva mjeseca ignorira Liječničku komoru i Liječnički sindikat pa oni kreću s povlačenjem suglasnosti za prekovremeni rad

Komentari 43

Avatar korona
korona
10:47 28.11.2019.

Ova žgadija na vlasti ,pokupljena po birtijama,istjerala je svo što je vrijedilo i što je htjelo pošteno raditi.Istjerti će još ono malo vrijednog što je ostalo.Ostati će samo njihovi partijski uhljebi,vojska i policija,koji im čuvaju režim,i umirovljenikci, koji nemajukud,več čekaju red na pokop.

VL
TO
tovaravot
10:57 28.11.2019.

jel se to napokon sprema restart drzave? dokad ce SK-HDZ dolijavati glasacima?

VL
TZ
tomislav.zubovic
11:34 28.11.2019.

U samom centru Zagreba stariji umirovljenici među kojima ima i profesora skrivečki se skupljaju oko 1 u noći i kopaju po kontejnerima u potrezi za flašama i to rade do jutarnjih sati i sve zato jer se srame što morajuju raditi pod stare dane jer nemogu normalno živjeti od svoje mizerne mirovine, razmislite dobro da li je HDZ zaslužio još jedan mandat!

VL
TB
Tbc
10:43 28.11.2019.

opa, sve se lagano raspada, NAPOKON

VL
CR
CroAx
11:05 28.11.2019.

Da li ste vi što pišete komentare kako su liječnici komunjare normalni !? Vama je ok da se krši zakon??? Oni ne traže ništa drugo do poštivanje zakona! Samo poštivanje zakona! Nitko ne smije raditi više no što zakon dozvoljava,, i svatko tko ga tjera na to, krši zakon i mora odgovarati. A vama ako zakon nije toliko bitan, selite se u države gdje se i ne poštiva toliko, na primjer, tamo gdje leži onaj što ne rekao da se ne mora baš pridržavazi zakona kao pijan plota.

VL
NK
Najam krova
11:52 28.11.2019.

Kolakušić mora restartati državu. Hdz/sdp u muzej za pokazivanje novim generacijama

VL
ST
stefj
10:43 28.11.2019.

Dajte uvedite već jednom vaučere, stavite HZZO na tržište s drugim osiguranjima, ovo više nema smisla... Kada treba ne možete doći na red, ne možete ništa obaviti, tako da uvijek završite kod privatnog liječnika ili odustanete...

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:32 28.11.2019.

Razumijem da su liječnici jako slabo plaćeni kad se usporede s liječnicima u Švedskoj ili Chicagu. I jasno je da će tražiti bolje uvjete rada. U SAD-u se plaća studij medicine, u Hrvatskoj liječnicima se plaća taj studij iz proračuna. Neću govoriti o liječnicima koji su otišli s prihoda od preko 20.000 kuna neto u Hrvatskoj negdje u svijet. Jer nisu od toga mogli živjeti, željeli su više. Luetići su tradicionalno odlazili iz Župe Biokovske širom svijeta, skoro svi su visoko školovani, danas već i u stranim državama. Danas su u velikom broju liječnici, jedan od Luetića mi je u Rogoznici nabrojio 17 liječnika Luetića i uglavnom na rukovodećim položajima, ali ima ih i u drugim strukama. Tužno je da su zbog raznih razloga odlazili iz Hrvatske. Koji je rezultat? Svi redom su uspješni u svijetu i kod nas. Ali zato je Župa opustjela. Nema više tamo praktički nikoga. Skupljaju se jednom godišnje ljeti u Župi. I to je to. Rješenje je platiti prekovremene svima koji ih rade adekvatno. Prisilni rad nije dobar. Racionalizirati bolničku mrežu. Broj liječnika u Hrvatskoj neprekidno raste a broj stanovnika pada. Treba tražiti da osiguranici ne dobivaju osiguranje besplatno i masovno a da nisu nikada ništa uplatili. A bolnice i liječnici trebaju i sebe osigurati od grešaka u liječenju kod općih osiguravajućih kuća . Ne mogu tražiti od liječnika da rade prekovremeno, ali da rade ako je potrebno i to im bude plaćeno kako treba, svakako. A liječnike treba zadržati koliko se to može.

VL
AN
anthropos
11:24 28.11.2019.

Nek se konačno raspadne ta nametnuta koalicija

VL
SN
SNV
10:47 28.11.2019.

Dosta je bilo ove bosanske vlade..hoćemo Hrvatsku

VL
AN
anthropos
11:08 28.11.2019.

Zar ćemo plakati za plenkovicem k Divjak?

VL
Avatar Django
Django
11:02 28.11.2019.

Evo do čega dovodi popuštanje populistima iz sindikata. Hijene su namirisale krv. Da sam ja Plenković, dao bih ostavku, raspisao prijevremene izbore, pa neka vam Bero vodi državu i diže plaće. Bolje niste ni zaslužili.

VL
Avatar mrTrobec
mrTrobec
12:22 28.11.2019.

podrška doktorima

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:53 28.11.2019.

Zašto je akcija doktora ta koja je okarakterizirana kao ugroza za pacijente??? Zar se želi poručiti da je kršenje zakona prihvatljiv modus operandi??? Ako se to ne želi poručiti onda se treba prihvatiti zahtjev doktora da rade zakonito. I tada proizlazi da je JEDINA UGROZA za pacijente VLADA HDZ-a i Andreja Plenkovića koja je svojom antidemografskom, antihrvatskom, odnarođenom politikom desetkovala zdrastveni kadar. I sad se odgvornost za ugrozu pacijenata želi prebaciti na doktore. Pa to je nečuveno podlo!

VL
TT
tTony
14:18 28.11.2019.

Bas mi je zao ti doktora ne mogu potrost sve sto imaju trba i zato vise vrimena.

VL
KO
komicr
14:42 28.11.2019.

Kao i prosvjetare i to guramo pod tepih.....samo je sad pod tepihom velika hrpa, pa se lako spotakneš i razbiješ glavu !

VL
Avatar Radagast
Radagast
11:34 28.11.2019.

Evo sad i ovih? Pa s obzirom da imamo manjak doktora kako oni misle riješiti problem? A uostalom svi ti prekovremeni im se redovito plaćaju, kao i svi drugi dodaci.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.