Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOBOJ
Povratak na članak

Dokazi o paljenju mrtvih oko 550. godine prije Krista

Tijelo pokojnika prvo je spaljeno na mjestu tumula odnosno grobnog humka ili u okolici, a ostaci su postavljeni u središte kasnije podignutog humka, uz grobne priloge

Komentari 1

AT
Atanazije
20:38 12.11.2014.

Raduju vijesti iz arheologije, ali arheolozi nek malo porade na izražavanju. Ne možeš plasirati vijest široj publici jednakim leksičkim instrumentarijem kao da je riječ o stručnom članku u stručnom časopisu. Totalno je suhoparno i nejasno napisano - tko su bili ti stanovnici, Kelti, Iliri, je li u okolnim nalazištima isto potvrđeno spaljivanje pokojnika ili ukopi, zašto je uopće to važno, je li to domicilno ili doseljeno stanovništvo itd. itd. Ima prekrasnih tiskovina danas koje donose arheološke vijesti živopisnim i jasnim jezikom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.