Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalna izložba

Dok, Rukub i Pilosus ljepotom i ponašanjem osvojili publiku i žiri

Foto: Kinološka udruga Brod
1/7
29.05.2023.
u 17:40

Uz pobjedničkog hrvatskog ovčara bili su tu i dalmatiner, tornjak, posavski gonič, mali međimurski pas, istarski kratkodlaki gonič te istarski oštrodlaki gonič. Radi se o pravom nacionalnom blagu, s kakvim se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće zemlje

Hrvatski ovčar Dok, mladi mužjak u vlasništvu Ante Žeravice iz Đakova proglašen je najljepšim na Nacionalnoj izložbi pasa svih pasmina CAC Brod 2023., koja je po 31. put održana u Slavonskom Brodu. Drugo mjesto osvojio je afganistanski hrt Rukub Bint Zaraa von Haussman vlasnice Mance Fojkar Gubina iz slovenskog Kranja, a treće havanezer Mysterious knight Pilosus u vlasništvu Maje Severinski iz Karlovca.

Izložba je održana na vanjskim terenima brodske Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, a organizirala ju je Kinološka udruga Brod pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije.

– Na ovogodišnjoj izložbi natjecala su se 273 psa iz 96 pasmina. Radi se o životinjama iz 10 zemalja iz bližeg i daljeg okruženja, a fascinira to što je sudjelovao i predstavnik daleke Velike Britanije – rekao je Željko Burazović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu.

Posebnost izložbe je što su posjetitelji na jednom mjestu mogli vidjeti svih sedam autohtonih hrvatskih pasmina pasa, što je iznimno rijetko. Uz pobjedničkog hrvatskog ovčara Doka, bili su tu i dalmatiner, tornjak, posavski gonič, mali međimurski pas, istarski kratkodlaki gonič te istarski oštrodlaki gonič. Radi se o pravom nacionalnom blagu, s kakvim se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće zemlje.

Izložba koja se u Slavonskom Brodu održava od 1988. godine privukla je uzgajivače iz Austrije, Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke, Velike Britanije i Hrvatske. Kinološka udruga Brod osnovana je 1967. godine i u tom razdoblju organizirala je šezdesetak specijalnih izložbi za pojedine grupe pasa i dvije međunarodne izložbe, a od organizacije nacionalnih izložbi nisu odustajali ni u vrijeme Domovinskog rata.

– Moramo se pohvaliti da je naša izložba jedna od tri najbolje organizirane u Hrvatskoj. Nismo zadovoljni samo mi, nego i izlagači, što je najbitnije. Hvala čelnicima Brodsko-posavske županije koji su u nama prepoznali jednu ozbiljnu udrugu – istaknuo je Miroslav Dudrak, predsjednik Kinološke udruge Brod.

O uspješno odrađenom poslu brodskih kinologa najbolje govore komentari uzgajivača pristiglih iz drugih zemalja, koji su na račun besprijekorno odrađene organizacije nizali same pohvale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije