Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada demokratskog jedinstva u Vukovaru:

'Dok nas ima dolazit ćemo, pa makar i u invalidskim kolicima ako treba'

Vlada demokratskog jedinstva u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/3
20.10.2022.
u 15:27

Predsjednik Franjom Greguriće u izjavi novinarima je rekao kako u Vukovar dolaze i radi toga što je to grad koji je pretrpio strašne materijalne i ljudske gubitke tijekom rata.

I ove godine, sada već tradicionalno, članovi Vlade demokratskog jedinstva, predvođeni predsjednikom Franjom Gregurićem, posjetili su Vukovar te tom prilikom obišli mjesta stradanja i položili vijence u spomen na poginule i nestale tijekom Domovinskog rata. U izjavi novinarima Gregurić je rekao kako u Vukovar dolaze i radi toga što je to grad koji je pretrpio strašne materijalne i ljudske gubitke tijekom rata.

- Vukovar je na taj način pomogao da Hrvatska dobije potrebno vrijeme, skupi snagu i vojsku i na kraju oslobodi zemlju. U Vukovaru odajemo počast poginulima iz cijele Hrvatske, odnosno svima onima koji su dali svoje živote kako bi Hrvatska bila slobodna i za našu slobodu – rekao je Gregurić.

Podsjetio je kako su se neki za slobodu i neovisnost Hrvatske borili s puškama u rukama dok su drugi kroz razne organizacije osiguravali oružje, radili na tome da se zbrinu tisuće izbjeglica, odnosno stvarali uvjete da se Hrvatska uspješno obrani. Sve to rezultiralo je uspješnim vojno redarstvenim akcijama putem kojih je Hrvatska 1995. godine konačno i oslobođena.

- Danas nas je u Vukovaru manje nego ranije ali ipak smo tu. Tu su Luka Bebić, Bosiljko Mišetić, Dražen Budiša, Jurica Pavelić, Josip Kardum, Gordan Radin i Antun Kovačev. Dok nas ima dolazit ćemo u Vukovar pa makar i u invalidskim kolicima ako treba – istakao je Gregurić.

Na novinarski upit da povuče paralelu između rata u Ukrajini i rata u Hrvatskoj nekadašnji predsjednik Vlade demokratskog jedinstva kazao je kako je to zapravo neusporedivo jer je Ukrajina međunarodno priznata država, članica je UN-a te od brojnih država svijeta i NATO-a dobiva velike količine naoružanja. Po riječima Gregurića sve to Hrvatska nije imala i bila je prepuštena sama sebi što samo govori kroz što su sve Hrvatska i njeni građani prolazili tijekom Domovinskog rata. Kazao je i kako upravo radi toga ne smijemo biti nezadovoljni i upadati u zamke nezadovoljstva.

- Trebamo biti zadovoljni jer smo dobili samostalnu i neovisnu državu koja je članica Europske unije, NATO-a... - kazao je Gregurić.

Podsjetio je kako je Vlada demokratskog jedinstva nastala iz nužde, da je među njenim članovima vladalo veliko jedinstvo ali i da su radili u vrijeme kada se nije znalo hoće li Hrvatska biti obranjena ili ne. Na novinarski upit da prokomentira odnose između današnjeg predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika RH Zorana Milanovića kazao je kako i ti odnosi pokazuju kako toga zajedništva više nema kao i da to nije dobro.

- Nitko od nas nije sretan što nema te potrebne suglasnosti. Nadamo se kako će jednoga dana doći i do toga – zaključio je Gregurić.  

Komentara 1

LL
lijepa_li si
21:27 20.10.2022.

e moj budiša, budiša moj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije