Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dok je jedan dio Hrvatske zatrpan snijegom, Slavoniju grijalo sunce

Prema prognozama, snijeg bi ovoga puta trebao zaobići krajnji istok Hrvatske, a slično vrijeme očekuje se i gradovima na Jadranu
14. siječnja 2013. u 13:32 2 komentara 5 prikaza
Vinkovci, sunčano vrijeme (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Dok se na zagrebačkom području, u Zagorju, Lici i Gorskom kotaru bore sa snijegom, Slavonci su danas čak uživali i u suncu te temperaturama iznad nule. Krajnji istok Hrvatske jutros je tako grijalo sunce, a u 13 sati u Vinkovcima je izmjereno osam stupnjeva Celzijevih, dok je u Osijeku bilo ugodnih četiri stupnja Celzijeva.

Sunce se nakon podneva skrilo među oblake, no oborina još nema, a prema vremenskoj prognozi, snijega u istočnoj Slavoniji ne bi trebalo ni biti. Najavljena je jedino kiša koja će padati cijeli tjedan, no već za vikend očekuje se poboljšanje vremena, odnosno, ne bi trebalo biti oborina. No, temperature će zato podsjetiti Slavonce na zimu jer će se krajem tjedna spustiti i za deset stupnjeva pa se tako očekuje i do - osam stupnjeva Celzijevih.  

Slično je vrijeme i u gradovima na moru, gdje ne pada snijeg, ali u većini obalnih gradova pada zato kiša ili se oborine tek očekuju. Temperature su ondje ugodne, no na sjevernom dijelu Jadrana puše jaka bura. U Splitu, Šibeniku i Zadru temperature su oko 13 stupnjeva Celzijevih, dok je u sjevernijim gradovima Jadrana ipak nešto hladnije.

>> FOTO Vjerovali ili ne, u Zagrebu je kolaps – čitateljica: Mrzim ZET!

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?