Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna dojava

'Neki dan vi ste osudili mene, a sada ću ja vas'

Zagrebački Županijski sud
Foto: Anto Magzan/Pixsell
12.02.2015.
u 18:25

Muški glas nazvao je Ured predsjednika suda u 9.20 te rekao da je na sudu postavljena bomba, nakon čega je pozvana policija

J.... vam mater ustašku! Neki dan ste vi osudili mene, a sada ću ja presuditi vama! Na sudu vam je postavljena bomba! – kazao je muškarac koji je danas u 9.20 nazvao Ured predsjednika zagrebačkog Županijskog suda.

Poziv je stigao s mobitela, a tajnica predsjednika suda koja je zaprimila poziv, zapisala je broj mobitela s kojeg je poziv stigao. Nakon toga je obaviještena policija te je sud evakuiran kako bi djelatnici policije napravili protueksplozivni pregled. Pregled je bio gotov oko 11 sati, kada je ustanovljeno da je dojava o bombi bila lažna.

Srećom, ovakve situacije na najvećem sudu u zemlji nisu česte, a posljednja takva lažna dojava o bombi bila je prije tri godine tijekom suđenja Ivi Sanaderu. Nakon što je ustanovljeno da je dojava bila lažna, sud je normalno nastavio s radom. Konkretnije nastavljene su one rasprave na koje optuženici dolaze sa slobode, budući da su optuženici koji na suđenja dolaze iz Remetinca nakon dojave o bombi također morali biti evakuirani, odnosno vraćeni u Remetinac.

Inače, danas je na sudu bilo zakazano desetak rasprava, a do sada u ovakvim situacijama pokazalo se da bi dojavljivač o lažnoj bombi uglavnom bio netko tko je iz nekog razloga htio odgoditi sudsku raspravu.

>> Zvao Općinski sud u Zagrebu i prijetio bombom

Komentara 4

MI
misko2k
10:17 12.02.2015.

ma biće u obližnjem kafiću pao promet pa ubacili patku , da ga malo popune

OB
ObrenM
13:27 12.02.2015.

Koliko o bombi znaju Madjari?

MS
mare_split
10:34 12.02.2015.

Trakavica bez logike! Što je s Ježićem? Tu je 'kvaka 22'! Laž na laž do medijske pozornsti i 'peglanja' javnosti, a bit je u nečem drugom, na drugom mjestu i u drugim ljudima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije