Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA BITKA

Događaji iz Hersona loše su vijesti za Putina: Zapovjedništvo se povuklo, u gradu su samo loše opremljeni rezervisti?

Russian reservists attend a ceremony before deployment to military units, in Rostov region
Foto: SERGEY PIVOVAROv/REUTERS
1/4
03.11.2022.
u 18:18

Jedan od dužnosnika kazao je da ne izgleda kao da je Putinova pozicija pod prijetnjom, no "postoji pritisak s Putinove desnice usmjeren prema ruskom ministarstvu obrane za koje se smatra da loše upravlja ratom".

Zapadni dužnosnici opisali su što se trenutno događa u Rusiji, a prema njima izgleda kao da bi se Vladimiru Putinu moglo crno pisati. Jedan je dužnosnik rekao da će ruski predsjednik vjerojatno biti pod sve većim pritiskom nacionalističkih tvrdolinijaša uoči očekivanog ruskog povlačenja iz ključnog grada Hersona.

Ruska se vojska trebala utaboriti u Hersonu kada Ukrajinci započnu punu protuofenzivu, no sada se čini kao da se pripremaju na povlačenje iz grada na jugu Ukrajine. Zapadni dužnosnici kažu da su planovi naizgled u poodmakloj fazi, a velik dio civilne populacije već je otišao, piše Sky News,

"Kada se povlačenje dogodi, možemo očekivati novi porast oštrih kritika ruskog vodstva", smatra jedan dužnosnik. "Ključan zadatak za nas bit će nastaviti pratiti utjecaje povlačenja na Putinov kredibilitet. Za sada se čini da uspješno preusmjerava napade kritičara na svoje podčinjene", rekao je drugi.

Jedan od dužnosnika kazao je da ne izgleda kao da je Putinova pozicija pod prijetnjom, no 'postoji pritisak s desnice'. Navodi kako Putin taj pritisak usmjerava prema 'ruskom ministarstvu obrane za koje se smatra da loše upravlja ratom'. Dužnosnici špekuliraju kako je jedan od faktora koji su naveli Putina na mobilizaciju bio potreba da se umiri kritičare koji smatraju da se rat vodi 'nedovoljno odlučno'.

U isto vrijeme, izvori Sky Newsa navode da više trupa dolazi u Herson, a mnogi od njih su nedavno mobilizirani rezervisti koji su često 'tragično loše opremljeni i pripremljeni'. Kažu da se rusko zapovjedništvo vjerojatno povuklo preko rijeke i 'ostavilo demoralizirane muškarce da se bez vođe suoče s ukrajinskim napadom', dodajući da su 'barem neki'od rezervista na bojište došli bez oružja.

Ruska vojska također se nosi s 'kritičnim nedostatkom municije'. 'Bez puški i raketnih bacača, sve ostalo jednostavno staje' rekao je jedan od dužnosnika.

VIDEO: Otac pitao uređaj Alexa kako da se djeca prestanu smijati, odgovor ga je šokirao: 'Udarite dijete u grlo'

Ključne riječi

Komentara 57

Avatar Slovenački Idol i Vođa
Slovenački Idol i Vođa
22:00 03.11.2022.

jel to stvarno Hrvati podržavaju ruski nacizam ili ovdje dolaze pisati komšije koji podržavaju ruse?

Avatar Slovenački Idol i Vođa
Slovenački Idol i Vođa
22:04 03.11.2022.

Oružane snage Ukrajine - uništile su danas šest ruskih željezničkih cisterni s gorivom i mazivom, pogodile prijelaz u području Antonivskog mosta i koncentraciju ruskih trupa u blizini Čornobajevke.

DM
D'Mich
01:48 04.11.2022.

Herson je za Ruse neobranjiv i ne znam jesu li stvarno digli ruke od njega. Neobranjiv jer je na zapadnoj strani širokog Dnjepra, a Ukrajinci su srušili sve mostove i imaju na nišanu svaki brod koji ide preko rijeke. Mogu ih izgladniti i izmučiti dok se ovi sami ne povuku. Ali Herson je najveća Ruska pobjeda dosad, i neće ga predati tek tako. Može biti navlakuša, treba biti oprezan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije