Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dodjelu nagrada za najbolji OPG - 'Zlata vrijedan' gledajte u nedjelju na HTV-u

Svečanu dodjelu nagrada za najbolje Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo - Zlata vrijedan, moći ćete gledati u nedjelju na 1. programu HTV-a u 17.40 sati
09. rujna 2015. u 12:19 2 komentara 1294 prikaza
OPG
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Svečanu dodjelu nagrada za najbolje Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo - Zlata vrijedan, moći ćete gledati u nedjelju na 1. programu HTV-a u 17.40 sati.

Završna svečanost održat će se u petak na gospodarstvu Skelin u Drinovcima pokraj Drniša, kada će se doznati i tko je ovogodišnja najbolja mlada nada u poljoprivredi te koji je OPG osvojio najviše glasova čitatelja Večernjeg lista. U završnicu izbora, koji su pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, ušao je 21 OPG te tri mlade nade.

– Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobit će 30.000 kuna, drugonagrađeni osvaja 20.000 kuna, a trećenagrađeni te mlada nada dobivaju po 10.000 kuna. Najbolji OPG po izboru naših čitatelja dobit će godišnju pretplatu na Večernji list – rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Svi nominirani osvajaju darovni paket Kraša i Konzuma te besplatan štand za sva tri dana sajma Hrana i vino koji će se u zagrebačkoj Areni održavati od 13. do 15. studenog.

– Cilj projekta Zlata vrijedan, s kojim smo krenuli lani i koji se pokazao odličnim, jest istaknuti primjere dobre poljoprivredne prakse i pokazati da se napornim radom od poljoprivrede može dobro živjeti. Vjerujem da je žiriju bilo jako teško izabrati i tko ulazi u završnicu i tko su pobjednici – rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Da nije bilo lako odabrati, kazao je i predsjednik žirija, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević:

– Svi nominirani toliko su različiti, a opet svatko od njih ima svoje specifičnosti. Mislim da smo odabrali najbolje – kazao je Blažević najavivši novu šansu za Agrooskar na izboru sljedeće godine.

Partneri projekta Zlata vrijedan su Hrvatska zajednica županija te Hrvatska televizija čiji je ravnatelj programa Saša Runjić kazao da je to jedan od najboljih projekata u kojima je HTV mogao sudjelovati.

>> Borovnica, jagoda, aronija... Evo što se isplati uzgajati!

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Štilcovana_Katabolcna
    Štilcovana_Katabolcna:

    Bože, koji sastav za stolom.

  • gustirna:

    Zar se u slavoniji ne dogadjaju seljaci...zar nisu blokirana zemljista koja ovaj mafijas jakovina misli dati svome pajdasu u zakup....da li dijele dobit ili jakovina dobija proviziju od pajdasa to ce otkriti neki hrvatski a ne komunisticki dorh...