Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne odustaje

Dodik siguran da će se BiH raspasti, najavljuje referendum o otcjepljenju

Dodik i njegova supruga Snježana
Ivica Galović/PIXSELL
14.05.2017.
u 15:57

Da li će se to dogoditi 2018. ili neke 2028. to uopće nije važno sa stajališta nacionalnog i državnog interesa, rekao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je najavio nestanak Bosne i Hercegovine i odcjepljenje njegova entiteta ustvrdivši kako će se referendum o tome u RS-u dogoditi prije ili kasnije.

"Da li će se to dogoditi 2018. ili neke 2028. to uopće nije važno sa stajališta nacionalnog i državnog interesa. Potpuno sam uvjeren da će se to dogoditi, vodio ja taj proces ili ne", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je kako njegova stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima "dugoročnu viziju" kako to ostvariti i to bez uporabe oružja jer je procijena kako bi to bila nepotrebna avantura.

Dodik je ocijenio kako je BiH "hibrid koji ne funkcionira" a opstaje samo zahvaljujući potpori međunarodne zajednice.

Kao glavne "krivce" za to što BiH kao država još uvijek postoji označio je američku veleposlanicu u BiH Maureen Cormack te britanskog veleposlanika Edwarda Fergusona, diplomate s kojima je već dugo na "ratnoj nozi".

Veleposlanicu Cormack Dodik smatra glavnim krivcem što je dospio na američku "crnu listu" pa mu je uz ostalo zabranjeno putovati u SAD a američkim državljanima je zabranjeno s njim stupati u bilo kakve poslovne odnose.

"Da se izmaknu Cormack i još nekoliko veleposlanika, Britanac i drugi, BiH uopće ne bi postojala. Oni više rade za BiH nego što predstavljaju svoje zemlje", zaključio je Dodik.

Komentara 47

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
16:44 14.05.2017.

Kad se sloze Hrvatska i bosna Milorade kud ce tvoja vojska?

DU
Deleted user
22:49 14.05.2017.

Puno prića ovaj specijalac koji ni vizu za SAD nemoze dobit. Kakav je to predsjednik, ćega? Uvjek ista prića, račun plaćaju njegovi biraći, u RS nema posla ni nade, a on glumi državu. Vjerujem da ce ga kad tad njegovi zatvorit, pitanje vremena...

TO
Tomi
19:45 14.05.2017.

Bilo je pitanje vremena kada ce ovaj cetn.ik to izjavit,ali nece ici Milorade budi siguran u to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije