Naslovnica Vijesti Svijet

Dodik: RS će silom spriječiti raspoređivanje policije iz drugog entiteta

- Ako FBiH pošalje svoje policajce u Republiku Srpsku bez suglasnosti naše Vlade bit će spriječeno i smatrat ćemo to aktom napada i agresijom na Republiku Srpsku
18. kolovoza 2018. u 12:33 36 komentara 5116 prikaza
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je kako će silom spriječiti pokušaj raspoređivanje pripadnika policije iz drugog entiteta Federacije BiH kako bi državnoj Graničnoj policiji BiH pomogli u sprječavanju ilegalnih migracija.

Vojni kamp za djecu Na zahtjev policije Zatvoren dječji 'vojni' kamp na Zlatiboru, djeca vraćena kućama

"Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije Federacije BiH uđe u Republiku Srpsku bez suglasnosti vlasti Republike Srpske bit će spriječen silom. Ako FBiH pošalje svoje policajce u Republiku Srpsku bez suglasnosti naše Vlade bit će spriječeno i smatrat ćemo to aktom napada i agresijom na Republiku Srpsku", rekao je Dodik kako ga u subotu citiraju mediji u tome entitetu.

Vlada Federacije BiH najavila je jučer kako će odobriti ispomoć od 50 policajaca Graničnoj policiji BiH kako bi pomogli u zaustavljanju ilegalnih migranata. Dodik je naveo kako nitko ne treba pokušavati poslati pripadnike policije iz drugoga entiteta na područje Republike Srpske kako bi pomogli Graničnoj policiji.

Aleksandar Vučić Marinko Jurasić Jesu li 'teške riječi' Aleksandra Vučića pomogle žrtvama Oluje?

Pojasnio je kako Granična policija samo koristi teritorij Republike Srpske. Dodik je dodao kako sve razine vlasti u BiH imaju problem s migrantima koji, kako je dodao, moraju zajednički rješavati.

Vlasti BiH objavile su kako je od početka migrantske krize u zemlju ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata. Istodobno proturječni su podaci koji se odnose na broj migranata koji su ostali u zemlji. Državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ističe kako se radi o 2.500 migranata, dok vlasti Unsko-sanske županije u kojoj se nalazi najveći broj tvrde da ih je tamo 5.000.

Vojni kamp za djecu MILITANTNI KAMP Burne reakcije u Srbiji i regiji: Djeca u logoru na Zlatiboru uče kako ratovati

Iz Unsko-sanske županije koja se nalazi na sjeverozapadu BiH migranti pokušaju ilegalnim rutama ući u Hrvatsku i nastaviti put dalje prema zemljama Europske unije.

>> Što se događa s Burakom Özçivitom?

[video: 26349 / ]

 

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • ibiza:

  E pet do 12 ,nema zajebancije sa Milom

 • Avatar prahrvat
  prahrvat:

  nema više "živi ko džajić". dodik je tu

 • bakulušić:

  Gdje su Komšić i Izetbegović? Propuštaju priliku da se malo bodu sa Dodikom. Valjda su se zabavili Pelješkim mostom pa ne stignu komšiji odgovoriti, onako junački kako odgovaraju Hrvatima i Hrvatskoj.