Naslovnica Vijesti Svijet

Dodik mu opsovao majku, a njegovi tjelohranitelji pretukli oporbenjaka

Dobio sam nekoliko udaraca u glavu i po leđima, a telefon su mi polomili da ne bi ostala snimka, pojadao se napadnuti aktivist
09. rujna 2018. u 20:25 33 komentara 13614 prikaza
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik navodno je fizički napao aktivista i kandidata oporbene stranke iz tog entiteta na predstojećim listopadskim izborima. Incident je izbio jer je Dodik bio nezadovoljan zbog toga što mu je politički suparnik pokušao pokvariti predizborni nastup u mjestu Čelincu pokraj Banje Luke.

Dodik je u Čelinac došao kako bi uz ostalo položio kamen temeljac za gradnju mosta na jednoj lokalnoj cesti a Draško Stanivuković, zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u gradskoj skupštini Banje Luke, tamo je došao s manjom skupinom istomišljenika kako bi iskazao nezadovoljstvo Dodikovom vlašću.

Kanili su nakon Dodika i oni položiti kamenje uz gradilište mosta koje su donijeli sa sobom.

Dodika je to, prema dostupnim informacijama, iznerviralo pa je prišao Stanivukoviću, opsovao mu majku te mu je iz ruke izbio mobilni telefon kojim je Stanivuković sve snimao.

Nakon toga u fizički se obračun umiješalo i Dodikovo osiguranje a tjelohranitelji su potom nastavili udarati Stanivukovića koji je na kraju na društvenim mrežama ipak uspio postaviti kraću video snimku na kojoj se vidi metež i naguravanje s pripadnicima Dodikova osiguranja.

"Dobio sam nekoliko udaraca u glavu i po leđima, a telefon su mi polomili da ne bi ostala snimka", izjavio je Stanivuković lokalnim medijima.

Načelnik Srebrenice želi nagraditi Milorada Dodika KOSOVSKI MINISTAR Novi Dodikov skandal: 'Ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u RS'

Ovaj mladić koji je na izborima kandidat za zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini RS poznat je po originalnim istupima u kojima je kritizirao Dodika i njegovu vlast pri čemu se posebice izrugivao zbivanjima poput čudnih građevinskih radova, primjerice uklanjanja nepotrebno postavljenih naplatnih kućica na autocesti Banja Luka-Bosanska Gradiška.

Dodik je pak odmah nakon incidenta sazvao novinare kako bi ustvrdio da on nije nikoga niti dirnuo a da su njega došli provocirati.
"Ta djeca su došla s punim torbama kamenja i zato su privedeni na razgovor u policiju. Stanivuković laže da ga je netko udario, to je scenarij kojim netko pokušava inscenirati nerede", kazao je Dodik.

Milorad Dodik i Dragan Čović Wolfgang Petritsch: 'BiH zaslužuje bolje političare, Čović i Dodik su je učinili siromašnijom'

Kazao je kako "apsolutno demantira dodir s bilo kojom osobom" te da Stanivuković laže a da je on kriv jer je pokušao prići s kamenom njemu kao štićenoj osobi. Usput je zaključio kako je to samo još jedan dokaz da su pripadnici oporbenih stranaka zapravo izdajice.

Na isti su način reagirali i iz medija koje kontrolira Dodik poput javnog servisa RTRS objavivši kako su aktivisti oporbe zapravo pokušali napasti predsjednika RS.

 

>> Pogledajte potjeru u Banja Luci

[video: 26636 / ]
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • orao21:

  Prava gospoda ti Srbi.

 • Avatar Golum
  Golum:

  Kakvi krkani majko moja mila.

 • inbox:

  dodik je hrabar dok su oko njega šupljoglave gorile koje ga čuvaju