Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJA

Dodijeljene Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama u Požegi

zlatna kuna požega (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/4
17.12.2012.
u 13:22

Najuspješnija je velika tvrtka u županiji Plamen d.o.o., a srednje velika tvrtka Color emajl d.o.o.

Plamen d.o.o. najuspješnija je velika tvrtka u Požeško-slavonskoj županiji pa je članu uprave Vinku Matijeviću na svečanosti u Županijskoj gospodarskoj komori uručeno priznanje "Zlatna kuna". Tvrtka se bavi proizvodnjom kamina, peći i štednjaka, a zapošljava 433 radnika.

– Posljednjih mjeseci radimo u tri smjene, a 74 posto proizvoda izvozimo u Europsku uniju. U tijeku je velika investicija od 120 milijuna kuna, od kojih je 45 uloženo ove godine, a koja bi nam dogodine trebala omogućiti povećanje preradbenih kapaciteta za 50 do 60 posto – kazao je Vinko Matijević. Najuspješnija srednje velika tvrtka u županiji je Color emajl d.o.o. koja proizvodi kamine i plinovodne elemente, a 80 posto proizvodnje namijenjeno je inozemstvu. Nagradu je primio direktor Goran Šutalo. Prvo mjesto u kategoriji malih tvrtki pripalo je Elposu d.o.o., tvrtki koja proizvodi električne grijače, a od sredine ove godine i električnu energiju. Nagradu je primio direktor Tomislav Babić.

Inače, gospodarstvo Požeško-slavonske županije, kazao je predsjednik komore Luka Balenović, muče problemi kao i cijelo hrvatsko gospodarstvo o čemu najbolje svjedoči gotovo 2000 nezaposlenih više nego u 2008. godini. Ono u čemu je Požeška županija bolja od hrvatskog prosjeka jest izvoz.

>>Bruketa & Žinić jedni su od šest dobitnika Zlatne kune

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije