Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova odluka

Dodatni dijagnostički postupci: HZZO rješava problem liste čekanja

Ure?aj za CT preglede pacijenata
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
22.12.2023.
u 13:02

U cilju smanjenja lista čekanja i poboljšanja dostupnosti zdravstvene zaštite, Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o ugovaranju dodatnih dijagnostičko-terapijskih postupaka.

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o ugovaranju dodatnih dijagnostičko-terapijskih postupaka radi smanjenja lista čekanja te kako bi se osiguranicima povećala dostupnost i kontinuiranost zdravstvene zaštite, izvijestili su u petak iz HZZO-a.

Na temelju provedenog natječaja, Upravno vijeće donijelo je odluku kojom se prihvaćaju ponude najpovoljnijih ponuditelja za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka te će ukupno biti ugovoreno 39.808 postupaka.

Tako će biti ugovoreno 12.426 postupaka ultrazvuka (UZV) dojke, te 6.498 postupaka UZV abdomena te 5.800 postupaka magnetske rezonance (MR) i 5 120 postupaka UZV/dopler arterija ili vena gornjih te donjih ekstremiteta.

POVEZANI ČLANCI:

Odlučeno je i da se, među ostalim, ugovori 3.260 postupaka transtorakalne ehokardiografije, 2.400 postupaka UZV štitnjače, 1.050 postupaka CT-a jedne anatomske regije, 964 postupaka kolor doplera karotida i vertebralnih arterija, 920 postupaka UZV lokomotornog sustava, 400 postupaka polisomnografije za odrasle osobe.

VIDEO Plenković najavio paket potpore umirovljenicima: Obuhvatit će oko 830.000 građana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije