Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen projekt

Želite promijeniti doktora? HZZO uveo novost, više ne morate ići na šaltere

Prema najavi Vlade dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a poskupljuje sa 70 na 89 kuna
Dusko Jaramaz/PIXSELL
15.12.2023.
u 18:55

Kroz razvoj ovog integriranog sustava, naglašavaju iz HZZO-a, poboljšat će se i druge e-usluge i stvoriti temelji za nove e-usluge, ne samo za osigurane osobe u RH već i za ugovorne subjekte te poslodavce

Efikasnije i transparentno upravljanje sustavom zdravstvene zaštite te otvaranje šireg spektra e-usluga prema osiguranicima i uplatiteljima doprinosa, ciljevi su projekta integriranog informacijskog sustava e-HZZO, čiji je završetak svečano obilježen u petak u Zagrebu. Projekt Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) sufinancirala je EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 12.887.197 eura, a ukupna mu je vrijednost 15.223.969 eura.

Novim će se sustavom realizirati dodatne nove usluge osiguranicima kao npr. izmjena kontaktnih podataka te izbor/promjena doktora primarne zdravstvene zaštite - e-usluga kojom se osiguranicima (građanima RH) daje mogućnost podnošenja zahtjeva za promjenom izbranog doktora primarne zdravstvene zaštitešto predstavlja najčešći razlog dolaska na šalter HZZO-a. Kroz razvoj ovog integriranog sustava, naglašavaju iz HZZO-a, poboljšat će se i druge e-usluge i stvoriti temelji za nove e-usluge, ne samo za osigurane osobe u RH već i za ugovorne subjekte te poslodavce. Te će se usluge implementirati kao novi servisi koji će omogućiti informaciju u stvarnom vremenu čime će se umanjiti stupanj pogreške i ubrzati poslovni procesi, dodaju.

Na obilježavanju završetka projekta bili su ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić, pomoćnica ravnatelja HZZO-a za poslove informatike Jelena Curać, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, direktor tvrtke Atos Convergence Creators Jakov Parat te operativni direktor tvrtke Atos IT Solutions and Services Saša Gogić.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije