Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100-TINJAK PUTNIKA

Zrakoplov prisilno sletio u zagrebačku zračnu luku. Vatrogasci otkrili detalje intervencije

Velika Gorica: Vatrogasci u pripravnosti zbog slijetanja aviona kojemu je zatajila hidraulika
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/9
24.06.2022.
u 14:32

Vozači su uspjeli sletjeti, tako da je sve sretno završilo, potvrdio je za Večernji list zapovjednik JVP-a Velike Gorice

Zrakoplov Trade Aira, hrvatskog privatnog avioprijevoznika, danas je prisilno sletio u zagrebačku zračnu luku. 

Naime, zrakoplov Fokker 100 putovao je iz grčkog Soluna za Innsbruck, prenosi Croatiaviation. Na zrakoplovu je uočen kvar na stajnom trapu zbog čega je preusmjeren u Zagreb, a uspješno je sletio u 13 sati, gdje su ga dočekala dva vatrogasna vozila. 

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

– Zaprimili smo dojavu oko 12.30 sati da zrakoplov ima probleme sa slijetanjem. U njemu je bilo oko 100 putnika, nije radio stajni trap. Zračna luka ima svoje protokole prema kojima pozivaju nas, vatrogasce, te smo se mi nakon dolaska u zračnu luku rasporedili na mjesta i čekali. Vozači su uspjeli sletjeti, tako da je sve sretno završilo – potvrdio je za Večernji list zapovjednik JVP-a Velike Gorice.

Na teren su izašla dva kamiona s devet vatrogasaca i tijekom 45 minuta intervencija je bila gotova.

Na zrakoplovu su bili putnici Idealtoursa, austrijskog touroperatora za koji na charter linijama prometuje Trade Air. Zrakoplov je i dalje na uzletno-sletnoj stazi zbog čega su letovi u kašnjenju. 

O cijelom slučaju oglasila se Međunarodna luka Zagreb,

"Prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 12.29 sati zrakoplov kompanije Trade Air na letu Thesslloniki – Insbruck  zatražio je dozvolu za prinudno slijetanje u Zračnu luku Franjo Tuđman, radi kvara na hidraulici.

Operator zračne luke postupio je sukladno proceduri u ovakvim situacijama i zrakoplov je bez problema sletio u 13.00 sati", navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:01 24.06.2022.

Impresivna količina grešaka za tako kratak napis! "zbog čega je divertirao u Zagreb" - je li tako teško znati standardni jezik pa prevesti englesku riječ "diverted" u "preusmjeren" ili "skrenut" (u Zagreb)? Osim toga, "diverted" je pasivni oblik, dakle nije zrakoplov preusmjerio, nego je zrakoplov preusmjeren u Zagreb. "Vozači su uspjeli sletjeti" - ako je vatrogasac izjavio da su u pitanju "vozači", neka mu bude, vatrogasci su zakon! :-) I najmanje od svega: "Na zrakoplov su bili putnici" - bonga-bonga hrvatski. Vjerojatno je pogreška u tipkanju, ali zabavnije je ako nije. :-)

DI
Dingač
15:33 24.06.2022.

vozači uspješno slijeću, a piloti bare stjuardese za to vrijeme.

CB
cro.bos.
14:19 24.06.2022.

Devertirao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije