Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Doček Nove godine u benediktinskom samostanu

mon
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
29.12.2009.
u 08:05

Za 80 zlota (19 eura) po danu gosti noće u redovničkim ćelijama, a u cijenu su uključeni obroci i sudjelovanje u samostanskoj svakodnevici, na misama i molitvi.

Osobe koje su željne iskušati nešto novo i uz to ojačati vjeru mogu tradicionalnu novogodišnju proslavu zamijeniti dočekom u samostanu Tyniec na jugu Poljske gdje benediktinci drugu godinu zaredom organiziraju trodnevni program.

Samostan je lani ugostio 60 osoba, a ove godine svih 89 raspoloživih mjesta bilo je rezervirano već početkom prosinca, iako je bilo više stotina upita, objavio je Kulturni institut benediktinaca.

Za 80 zlota (19 eura) po danu, gosti noće u redovničkim ćelijama, a u cijenu su uključeni obroci i sudjelovanje u samostanskoj svakodnevici, na misama i molitvi.

- Svi oni koji žele produbiti prijateljstvo s Kristom pozvani su na ovo duhovno povlačenje kako bi ojačali svoju vjeru - navodi Institut na svojoj internetskoj stranici.

U novogodišnjoj proslavi nema vatrometa ni ludovanja, služi se misa i čaj u tisuću godina starom samostanu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije