Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANJE ZA 4,19 POSTO

Dobra vijest za umirovljenike: Stižu veće mirovine i razlika za siječanj i veljaču, evo kada kreće isplata

Zagreb: Poslijepodnevna gradska svakodnevnica
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/5
03.04.2024.
u 11:55

Nova aktualna vrijednost mirovine (AVM) je od 1. siječnja 12,26 eura te stopa povećanja iznosi 4,19 posto, podsjeća HZMO.

Isplata mirovina, koje su od 1. siječnja povećane za 4,19 posto, počinje u ponedjeljak, 8. travnja, a uz mirovinu za ožujak bit će isplaćena i razlika za siječanj i veljaču, izvijestio je u srijedu Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Nova aktualna vrijednost mirovine (AVM) je od 1. siječnja 12,26 eura te stopa povećanja iznosi 4,19 posto, podsjeća HZMO. Usklađivanje mirovina provodi se dva puta godišnje na temelju službenih statističkih podataka o stopi rasta potrošačkih cijena i prosječne plaće. Stopa usklađivanja mirovina određuje se svake godine dva puta, 1. siječnja i 1. srpnja. 

Stopa usklađivanja aktualne vrijednosti mirovine određuje se tako da se AVM uskladi po stopi koja se dobije zbrajanjem stopa promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stopa promjene prosječne bruto plaće svih zaposlenih u prethodnom polugodištu u odnosu na polugodište koje mu prethodi.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Na Dolcu ostavljeni lampaši: Zapaljeni su na jednom od štandova

Zagreb: Poslijepodnevna gradska svakodnevnica
1/7

Komentara 4

Avatar Aurel
Aurel
12:21 03.04.2024.

ČETIRI POSTO??? vauuuuuu... to je zovem POVEĆANJE!!! sa prijašnjih 400€ sada odjednom skačem na čak 416!!! sutra ujutro idem uplatiti 7 dana tajlanda!!!

Avatar Sta
Sta
15:12 03.04.2024.

Zlocinci kupuju glasove

JA
Jatiser
12:36 03.04.2024.

Eto sad kad se obogatite znajte za koga trebate opet glasati!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije